Consumul de struguri ajuta la scaderea presiunii sangelui si imbunatateste functionarea inimii, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Michigan (SUA), prezentat, miercuri, de Reuters.
Potrivit cercetatorilor americani, o dieta de struguri ar putea ajuta oamenii sa evite efectele presiunii arteriale ridicate, precum si hipertensiunea arteriala sau alte probleme ale inimii. Cercetatorii sunt de parere ca flavanoidele, chimicale benefice continute de struguri, ceai verde, cacao si rosii, sunt responsabile de efectul benefic al strugurilor asupra presiunii sangelui.
Producatorii de struguri au sponsorizat studiul in care au fost examinate efectele strugurilor de masa asupra presiunii arteriale. Studiul a fost efectuat pe soareci de laborator, care au fost hraniti cu alimente bogate in sare, pentru a le creste presiunea sangelui, iar o parte din cobai au primit o alimentatie bazata pe pudra de struguri, care continea aceiasi nutrienti ca si strugurii proaspeti.
Dupa 18 saptamani, soarecii care au primit pudra de struguri aveau o presiune arteriala normala, o functionare a inimii mai buna si mai putine daune musculare decat cei care au avut acelasi regim bogat in sare, insa nu au fost hraniti cu pudra de struguri.