Strugurii reduc presiunea sangelui si imbunatatesc functionarea inimii - studiu

Publicat: 30 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Consumul de struguri ajuta la scaderea presiunii sangelui si imbunatateste functionarea inimii, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Michigan (SUA), prezentat, miercuri, de Reuters.

Potrivit cercetatorilor americani, o dieta de struguri ar putea ajuta oamenii sa evite efectele presiunii arteriale ridicate, precum si hipertensiunea arteriala sau alte probleme ale inimii. Cercetatorii sunt de parere ca flavanoidele, chimicale benefice continute de struguri, ceai verde, cacao si rosii, sunt responsabile de efectul benefic al strugurilor asupra presiunii sangelui.

Producatorii de struguri au sponsorizat studiul in care au fost examinate efectele strugurilor de masa asupra presiunii arteriale. Studiul a fost efectuat pe soareci de laborator, care au fost hraniti cu alimente bogate in sare, pentru a le creste presiunea sangelui, iar o parte din cobai au primit o alimentatie bazata pe pudra de struguri, care continea aceiasi nutrienti ca si strugurii proaspeti.

Dupa 18 saptamani, soarecii care au primit pudra de struguri aveau o presiune arteriala normala, o functionare a inimii mai buna si mai putine daune musculare decat cei care au avut acelasi regim bogat in sare, insa nu au fost hraniti cu pudra de struguri.


Citeste si despre:

Cum sa va imbunatatiti sanatatea inimii cu alimente proaspete de primavara Cele mai eficiente moduri de a reduce aportul de sare in organism. Inima ta va fi sanatoasa! 6 remedii casnice pentru hipotensiunea arteriala Dieta recomandata persoanelor cu varice Tipuri de hipertensiune Riscurile si beneficiile dietei raw vegane Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Mers versus alergare, ce arde cele mai multe calorii? Cum se face Manevra Valsalva si in ce situatii este indicata Fibrele si bolile diverticulare Insuficienta aortica (regurgitarile de valva aortica) Beneficiile dansului pentru sanatate Tu stii sa-ti masori corect tensiunea? Ce boli pot cauza purtarea hainelor prea stramte?