Persoanele in varsta care dorm putin sunt predispuse la boli de inima - studiu

Publicat: 12 Noiembrie 2008

Persoanele in varsta, care dorm mai putin de sapte ore si jumatate pe noapte, sunt predispuse la boli cardiovasculare, potrivit unui studiu al cercetatorilor japonezi de la Jichi Medical University, prezentat de Reuters.

Cercetatorii japonezi au monitorizat, timp de 50 de luni, obiceiurile legate de dormit la peste 1.200 de persoane cu varsta medie de 70 de ani si care sufereau de hipertensiune. in perioada de monitorizare, cercetatorii au contabilizat 99 de atacuri cerebrale, atacuri de cord si decese cauzate de boli cardiace, cele mai multe la persoane care aveau un somn de scurta durata.

Potrii medicilor, somnul de noapte adecvat este esential pentru prevenirea unor probleme de sanatate precum diabetul si obezitatea.


Citeste si despre:

5 factori surprinzatori care iti afecteaza inima Scapa de durerile de spate cu programul online de exercitii lansat de Virgil Pruteanu Somnul, componenta esentiala a sistemului imunitar. Cat trebuie sa dormim pentru a ne mentine sanatosi? Tratament naturist pentru sindromul metabolic 9 secrete pentru o viata mai lunga