O casnicie nefericita creste riscul de boala cardiaca la femei - studiu

Actualizat: 16 Iunie 2021

Femeile care au o casatorie nefericita sunt predispuse la cresterea tensiunii arteriale si la alti factori de risc pentru boli de inima, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea din Utah, informeaza Reuters.

Cercetatorii au analizat mai mult de 300 de cupluri cu peste 20 de ani de casnicie, iar ambii soti au trebuit sa raspunda unor intrebari despre relatia lor, despre starea lor psihica si au facut mai multe analize de sange.

Astfel, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca femeile care au o casnicie cu un grad ridicat de stres sunt mai predispuse la simptome precum cresterea in greutate, cresterea presiunii sangelui, a colesterolului si a glicemiei, care cresc semnificativ riscul pentru boli cardiace.

Potrivit cercetatorilor, o casatorie nefericita este echivalenta cu o viata sedentara si cu un nivel mare de depresie.


Citeste si despre:

Istoricul familial si riscul pentru boala 5 ponturi vitale pentru sanatatea cardiaca a femeilor Pesticidele pot creste riscul de autism? Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral? Fibrilatia atriala - aritmie cardiaca Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Top remedii naturale pentru guta. Fara guta, viata e placuta! Cele mai consumate alimente cancerigene Teste genetice pentru depistarea factorilor de risc ce contribuie la aparitia cancerului de san Programul de reabilitare cardiaca Nasterea prin cezariana - factor de risc pentru astm? Adevarul despre telefoanele mobile si riscul de cancer