Infarctul, tratat cu celule cardiace provenite de la donatori

Actualizat: 10 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicii spanioli de la Spitalul Universitar Gregorio Maranon au descoperit o noua metoda de tratament pentru infarctul miocardic acut, in care se utilizeaza celulele cardiace provenite de la donatori. Sapte pacienti au beneficiat deja de aceasta terapie, iar starea lor de sanatate evolueaza pozitiv.

Celulele utilizate pentru transplantare sunt celule alogene, prelevate din inima unor donatori voluntari, de cele mai multe ori in timpul interventiilor chirurgicale valvulare. Mostrele sunt evaluate atent pentru a fi eficiente in repararea tesuturilor afectate de producerea infarctului miocardic.

Celulele alogene sunt multiplicate prin tehnici specifice, pentru a atinge numarul de 35 de milioane pentru fiecare pacient. Implantarea acestora este realizata prin intermediul unei artere coronare, mai exact prin angioplastie. Terapia da rezultate doar daca interventia are loc intre 5 si 10 zile dupa producerea infarctului.

Medicii spanioli efectueaza in prezent un test clinic care vizeaza tratarea a 55 de pacienti.


Citeste si despre:

Viata normala dupa infarct Metode simple de a preveni un infarct Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic Infarctul miocardic si angina instabila Angioplastia in tratarea infarctului miocardic si a anginei pectorale instabile 6 modalitati prin care reduci riscul unui infarct Cum previi infarctul. 6 alimente la care trebuie sa renunti imediat De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Infarctul - simptome pe care nu trebuie sa le ignori. Pot fi fatale! Care sunt simptomele infarctului miocardic si cum poate fi acesta prevenit? Ai suferit un infarct miocardic acut? Ce schimbari trebuie sa faci in stilul tau de viata Simptome subtile ale infarctului miocardic Infarctul osos Cauzele infarctului intestinal De ce apare durerea in piept, cel mai important semn al infarctului