In urma preluarii activitatii de cardiologie a Spitalului Monza, Grupul ARES devine MONZA ARES, cea mai extinsa retea privata de servicii integrate de cardiologie din Romania

Actualizat: 21 Februarie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dupa mai bine de zece ani pe piata medicala privata din Romania, perioada in care s-a impus ca lider in cardiologia interventionala privata de la noi, Grupul ARES a preluat, la finalul anului 2023, activitatea de cardiologie a celui mai important centru cardiovascular privat din tara, Spitalul Monza. In urma preluarii activitatii de cardiologie a Spitalului Monza si a unificarii echipelor, reteaua nationala ARES devine Grupul MONZA-ARES, cel mai puternic furnizor privat de servicii integrate de cardiologie.

Reteaua nationala MONZA ARES pastreaza misiunea de a oferi pacientilor romani servicii integrate de investigatii, diagnostic si tratament cat mai putin invaziv pentru afectiunile cardiovasculare. MONZA ARES reuneste o echipa din care fac parte medicii care au pus bazele cardiologiei interventionale si chirurgiei cardiace minimi invazive in Romania, a caror experienta cumulata depaseste cateva zeci de mii de cazuri complexe rezolvate cu succes.

In prezent, reteaua nationala MONZA ARES detine doua spitale, in Bucuresti si Cluj Napoca, cinci centre de cardiologie si radiologie interventionala in spitale publice sau private din tara si sapte ambulatorii clinice cu focus pe cardiologie si specialitati conexe, intre care clinicile MONZA ARES Cardiomed din Cluj Napoca. MONZA ARES detine aproximativ 10% din totalul salilor de angiografie de la nivel national si 30% dintre angiografele private, fiind furnizorul medical privat cu cel mai mare numar de proceduri de cardiologie interventionala din tara.

”Odata cu unificarea echipelor ARES si MONZA, suntem gata sa oferim pacientilor solutii de tratament cat mai putin invaziv pentru orice afectiune a inimii. MONZA ARES inseamna echipe multidisciplinare, cu experienta vasta, investitii in aparatura si tehnologie de ultima generatie, pentru a continua sa inovam in cardiologie, precum si grija si respect fata de pacient” a declarat dr. Geanina Durigu, CEO MONZA ARES.

Centrul de referinta al Grupului MONZA ARES, centrul cardiovascular din Spitalul Monza, este in prezent cel mai performant centru privat integrat de cardiologie, unde peste 90% dintre patologiile pacientilor sunt tratate minim invaziv.

In cadrul departamentului de chirurgie cardiaca din Spitalul Monza se efectueaza anual peste 600 de interventii chirurgicale cardiovasculare si vasculare, dintre care aproximativ 90% interventii minim invazive. De-a lungul anilor, echipa medicala Monza a realizat mai multe proceduri in premiera pentru mediul privat, premiere nationale sau chiar internationale.

Departamentul de cardiologie interventionala din Spitalul Monza este centrul privat cu cel mai mare numar de proceduri complexe realizate, cu o medie anuala de aproximativ 2300 de proceduri de diagnostic si tratament interventional pentru afectiunile inimii. Departamentul dispune de trei sali de angiografie dotate cu aparatura de ultima generatie. In cei peste 10 ani de activitate, echipa de medici cardiologi interventionisti de la MONZA ARES a rezolvat cu succes cazuri si patologii cardiovasculare complexe, aducand in Romania interventii medicale in premiera nationala: procedurile Mitraclip, Watchman, Flow Reducer etc.

In Cluj- Napoca, Spitalul MONZA ARES este cel mai important spital privat de cardiologie interventionala din zona Ardealului, echipa medicala de aici abordand cazuri complexe si patologii cardiovasculare variate, atat din spectrul procedurilor coronariene, structurale, cat si din aritmologie si electrofiziologie. Medicii de la Spitalul MONZA ARES din Cluj efectueaza cu succes proceduri complexe, precum EVAR, Watchman sau implantarea celui mai mic stimulator cardiac din lume, Micra.

In Constanta si Tulcea, centrele MONZA ARES asigura tratamentul in urgenta pentru pacientii cu infarct miocardic acut si alte patologii cardiovasculare. In centrul din HEKA Hospital, echipa medicala efectueaza cu succes proceduri complexe de revascularizare coronariana si periferica, astfel incat pacientii constanteni au parte de tratament de top la ei in judet.

Grupul MONZA ARES este cea mai mare retea nationala de servicii specializate de cardiologie, oferind solutii terapeutice inovatoare de cardiologie si radiologie interventionala. MONZA ARES detine in prezent 10 sali de angiografie in 7 centre din Bucuresti, Cluj-Napoca, Pitesti, Constanta si Tulcea si 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, in Cluj-Napoca, MONZA ARES Cardiomed. In 2023, grupul a preluat activitatea de cardiologie a Spitalului Monza.

Misiunea MONZA ARES in Romania este sa asigure accesul unui numar cat mai mare de pacienti la tratamente inovatoare din sfera cardiologiei. In spiritul acestei misiuni, de-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la MONZA ARES au avut loc 19 premiere medicale nationale. Din anul 2019, grupul este detinut majoritar de fondul american de investitii Highlander Partners, fond cu active de 3 mld USD.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor Manifestarile neoplazice, primele semne ale cancerului Efectul consumului de energizante asupra inimii Dezechilibrele hormonale si cancerul Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Riscul de tromboza asociat cancerului Trauma sonora - impactul zgomotelor asupra sanatatii auditive Anevrismul de artera carotida - riscuri si tratament Angina herpetica, o infectie virala comuna
Cere sfatul medicului ×