Alimentatia bogata in grasimi, sare si carne cauzeaza o treime dintre atacurile de cord - studiu

Publicat: 22 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alimentatia de tip occidental, bogata in grasimi, sare si carne, este responsabila pentru o treime dintre cazurile de atac de cord, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea McMaster din Canada, preluat de Reuters.

Persoanele care au o alimentatie de tip occidental au un risc cu 35% mai mare sa sufere un atac de cord decat cei care consuma putine mancaruri prajite si carne. Alimentatia de acest tip cauzeaza boli de inima deoarece este bogata in sare, care creste presiunea sangelui, si in grasimi, care pot infunda vasele de sange.

Potrivit cercetatorilor canadieni, o alimentatie "prudenta", bogata in fructe si legume, reduce riscul unui atac de cord cu aproximativ 33%. Studiul canadienilor arata ca persoanele care mananca, pe stil vestic, carne, oua si preparate fast-food, sunt mai predispuse la atacuri de cord, in comparatie cu cele care consuma mai multe fructe si legume.

Rezultatele studiului arata, de asemenea, ca alimentatia de tip oriental, bazata pe tofu, soia si diferite sosuri, duce la aceeasi crestere a riscului de atac de cord.

Studiul a fost realizat in 52 de tari, pe mai mult de 16.000 de subiecti, carora le-au fost recoltate mostre de singe. Persoanele participante la studiu au mai completat un chestionar legat de obiceiurile lor alimentare, structurat pe 19 grupe de alimente.


Citeste si despre:

Cele mai eficiente moduri de a reduce aportul de sare in organism. Inima ta va fi sanatoasa! Beneficiile consumului de carne de curcan Alimentatia in primii ani de viata – ce evitam si ce incurajam? Legatura dintre durerea de mana si atacul de cord Atentie la sare! Excesul poate fi fatal Simptomele atacului de cord Consumul de carne si cancerul de colon Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistemul nervos? Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem Cand devin atacurile de panica o problema? Esentialul despre tulburarea de panica Metode de a reduce cantitatea de sare din alimentatie Adevarul despre sare si sodiu Top 8 surse ascunse de sare Reducerea aportului de sare din organism Simptome resimtite inainte de declansarea unui atac de cord