Medicii au constatat ca peste 90% din riscul de atac de cord este influentat de stilul de viata. Chiar si cele mai mici schimbari pe care le facem in obiceiurile zilnice pot avea o influenta pozitiva asupra sanatatii sistemului cardio-vascular.
Iata cele mai periculoase obiceiuri pentru inima:
1) SEDENTARISMUL. Conform unui studiu publicat in Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, petrecerea a mai mult de patru ore pe zi in fata televizorului sau al calculatorului, creste cu pana la 48% riscul de a suferi de un eveniment cardiac major.
2) SFORAITUL. Persoanele care sforaie sunt mai vulnerabile la apneea de somn obstructiva, o tulburare periculoasa care poate contribui la dezvoltarea bolilor de inima si accident vascular cerebral. Aceasta afectiune este frecvent intalnita in cazul persoanelor obeze.
3) CONSUMUL INSUFICIENT DE FIBRE. Un studiu realizat de Institutul National de Sanatate si Asociatia Americana a Persoanelor Pensionate a constatat ca subiectii (50 -70 ani) care au consumat cele mai mari cantitati de fibre au avut mai putine sanse de a muri de boli cardiovasculare, boli respiratorii si boli infectioase: cu 56% in cazul barbatilor si cu 60% in cazul femeilor.
4) PROBLEME GINGIVALE. Persoanele care sufera de boala parodontala sunt aproape de doua ori mai sensibile in fata bolilor de inima decat cei care nu sunt afectati de bacteriile din cavitatea bucala. Un studiu publicat in Jurnalul de Cercetare a Imbatranirii a aratat ca persoanele care nu au avut probleme gingivale au avut un risc de deces cu 30% mai mic decat cei care au suferit de parodontoza.
5) FUMATUL. Fumatul unei tigari pe zi creste riscul de atac de cord cu 63%, iar riscul este de patru ori mai ridicat daca fumezi mai mult de 20 de tigari pe zi. Pe langa bolile cardiace, fumatul poate duce la cancer, diabet si boala pulmonara obstructiva.
6) ALCOOLUL. Consumul regulat de alcool pe o perioada lunga de timp creste tensiunea arteriala, care este unul dintre cei mai importanti factori de risc pentru un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
7) NEGLIJAREA AFECTIUNILOR CARDIACE CARE APAR ODATA CU INAINTAREA IN VARSTA. In timp, muschiul inimii oboseste, ceea ce inseamna ca inima nu poate pompa sangele la fel de eficient. Afectiune cunoscuta sub numele de cardiomiopatie, poate provoca moarte prin insuficienta cardiaca.
Cum sa ne protejam inima?
Coenzima Q10 este vitala pentru productia de ATP si de energie celulara, fiind, totodata, un antioxidant puternic care protejeaza impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi si stresul oxidativ, aflat in stransa legatura cu procesul de imbatranire.
Beneficiile administrarii CoQ10 includ: protejarea sistemului cardio-vascular, mentinerea valorilor normale ale tensiunii arteriale, ale colesterolului si glicemiei, producerea de energie vitala la nivel cerebral, cardiac, muscular si hepatic, incetineste cu pana la 40% procesul de imbatranire, activeaza rejuvenarea celulara la nivelul mitocondriilor, reduce starea de oboseala si extenuare, creste imunitatea si tonusul general prin stimularea influxului energetic.
Cercetarile medicale au demonstrat ca Ubiquinolul este absorbit mai bine decat Ubichinonele, de fapt, mai mult de 90% din CoQ10 care circula in corpul nostru este prezent ca Ubiquinol.
Active Q10TM Mega Ubiquinol de la Cosmo Pharm are biodisponibilitate superioara (de peste 7 ori mai mare), concentratie plasmatica tripla si protectie antioxidanta dubla fata de toate celelalte forme de Coenzima Q10.
Active Q10TM Mega Ubiquinol este unica forma hidrosolubila activa pentru utilizare imediata in organism. Acest fapt se datoreaza procedeului patentat Bio Solv (patent exclusiv Tishcon USA), fiind totodata singura forma de coenzima Q10 bio-identica cu cea produsa in organismul uman. Active Q10TM Mega Ubiquinol este obtinuta printr-un procedeu unic (KanekaTM QHTM Japonia) din drojdie de bere.
Active Q10TM Mega Ubiquinol este indicat in boli cardiovasculare, insuficienta cardiaca, angina pectorala, aritmii, recuperare dupa un atac de cord, hipertensiune arteriala, accidente vasculare cerebrale, hipercolesterolemie, diabet si afectiuni neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer).
COSMO PHARM iti aduce Sanatate din natura!
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.