Medicamentul Azilect, eficient in incetinirea evolutiei bolii Parkinson - studiu

Publicat: 27 August 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicamentul Azilect, folosit impotriva maladiei Parkinson, are ca efect incetinirea evolutiei bolii si, de asemenea, ameliorarea simptomatica semnificativa, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii companiei Teva Pharmaceutical Industries.

Rezultatele studiului efectuat cu Azilect administrat o data pe zi subliniaza beneficiile duale ale tratamentului cu acest medicamentul ce contine ca substanta activa rasagilina. Pe langa beneficiile simptomatice, tratamentul a demonstrat si un efect de modificare a evolutiei bolii, prin incetinirea cursului acesteia.

Studiul a avut o durata de 72 de saptamani si a inclus pacienti care nu beneficiasera anterior de un tratament al bolii.

Rezultatele studiului au fost prezentate, marti, in cadrul celui de-al 12-lea congres European al Federatiei Societatilor de Neurologie de la Madrid.

Medicamentul Azilect a primit autorizatie de introducere pe piata din partea Comisiei Europene in februarie 2005.


Citeste si despre:

Abordarea bolii Parkinson Indicatiile levodopei in tratamentul bolii Parkinson 13 semne precoce ale bolii Parkinson Simptomele si semnele precoce ale bolii Parkinson Care sunt primele semne ale bolii Parkinson Intelegerea bolii Parkinson dintr-o perspectiva psihologica Top 5 greseli frecvente in alegerea sabotilor medicali si halatelor medicale – si cum le poti evita Papapostolou prezinta tehnologia revolutionara care elimina frica de ace – “Sistemul de injectie fara ac - NFIS” Noutati in tratamentul bolii Parkinson vor fi prezentate la Conferinta Pacientilor cu Parkinson din 23 octombrie Parkinson Recuperarea medicala in Boala Parkinson Informatii esentiale despre boala Parkinson Cum afecteaza boala Parkinson viata pacientilor? Incontinenta urinara in boala Parkinson Cum afecteaza Sindromul Parkinson organismul