Medicamentul Azilect, eficient in incetinirea evolutiei bolii Parkinson - studiu

Publicat: 27 August 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicamentul Azilect, folosit impotriva maladiei Parkinson, are ca efect incetinirea evolutiei bolii si, de asemenea, ameliorarea simptomatica semnificativa, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii companiei Teva Pharmaceutical Industries.

Rezultatele studiului efectuat cu Azilect administrat o data pe zi subliniaza beneficiile duale ale tratamentului cu acest medicamentul ce contine ca substanta activa rasagilina. Pe langa beneficiile simptomatice, tratamentul a demonstrat si un efect de modificare a evolutiei bolii, prin incetinirea cursului acesteia.

Studiul a avut o durata de 72 de saptamani si a inclus pacienti care nu beneficiasera anterior de un tratament al bolii.

Rezultatele studiului au fost prezentate, marti, in cadrul celui de-al 12-lea congres European al Federatiei Societatilor de Neurologie de la Madrid.

Medicamentul Azilect a primit autorizatie de introducere pe piata din partea Comisiei Europene in februarie 2005.


Citeste si despre:

Stabilirea preturilor produselor medicamentoase de uz uman de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala Combinatii periculoase de medicamente 6 greseli in administrarea medicamentelor Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Administrarea medicamentelor fara prescriptie medicala Medicamentele pentru dureri eliberate fara prescriptie medicala si riscul pe care acestea le implica Medicamente eliberate doar cu prescriptie medicala Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Medicamentele si efectele lor secundare asupra sistemului digestiv Ghid pentru utilizarea medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala Tratamentul racelii la copii (fara medicamente) Supradoza de medicamente la copii. Masuri de prim ajutor Interactiunea alimentelor cu medicamentele Administrarea corecta a medicamentelor la copii Medicamentele pentru disfunctia erectila au efecte benefice si pe alte tesuturi si organe
Cere sfatul medicului ×