Medicamentele contra maladiei Parkinson, suspecte ca ar avea un efect advers periculos

Actualizat: 14 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicamentele folosite in prezent pentru tratarea maladiei Parkinson ar putea avea un efect secundar periculos: tulburari comportamentale impulsive, arata rezultatele celui mai nou studiu al cercetatorilor americani de la Institutul pentru Practici Medicale Sigure din Alexandria, Virginia.

Simptomele maladiei Parkinson sunt, in prezent, gestionate cu ajutorul medicamentelor agoniste pentru dopamina (ropirinol, pramipexol, bromocriptina, apomorfina etc.).

In urma studiului intreprins de americani, in care au fost analizate 2.7 milioane de aparitii ale efectelor secundare nocive ale medicamentelor pentru dopamina, specialistii au descoperit un risc sporit de comportamente impulsive riscante.

Potrivit savantilor, 14% dintre pacientii care iau medicamente agoniste pentru dopamina prezinta un risc de 227 de ori mai mare de a dezvolta o obsesie pentru jocuri de noroc, o tendinta compulsiva pentru a face cumparaturi si o dorinta exagerata pentru activitati sexuale variate.

Aceleasi tulburari au fost descoperite si in urma administrarii unor antidepresive sau antipsihotice, dar la o intensitate mult mai scazuta decat in cazul medicamentelor pentru Parkinson.


Citeste si despre:

Vezica urinara si patologia neurologica Intelegerea bolii Parkinson dintr-o perspectiva psihologica Simptomele si semnele precoce ale bolii Parkinson Transplantul de fecale, tratament eficient contra colitei ulcerative Informatii esentiale despre boala Parkinson Dischinezia tardiva 7 remedii naturale pentru ameliorarea durerii 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei 10 afectiuni sexuale neobisnuite Pneumonia de aspiratie Cum iti poti mentine creierul sanatos Cefaleea cervicogena, cauzata de pozitia de la locul de munca Meningita aseptica (virala) Fibromul uterin