Vaccinul impotriva maladiei Alzheimer intra in teste clinice pe oameni

Actualizat: 28 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii avanseaza din ce in ce mai mult in efortul de a dezvolta vaccinul impotriva maladiei Alzheimer. EFE a anuntat ca vaccinul dezvoltat de Araclon Biotech va intra curand in teste clinice, pe oameni.

Compania biotehnologica Araclon Biotech a dezvoltat un vaccin impotriva maladiei Alzheimer care pare sa fie promitator in incercarea de a eradica acest tip de dementa, pentru care nu exista inca tratament.

Manuel Sarasa, directorul stiintific al companiei, a anuntat ca vaccinul va intra curand in faza testelor clinice pe oameni. 24 de persoane din Spania vor fi supuse testelor.

In prima etapa, care se va incheia in 2015, cercetatorii vor analiza toleranta fata de substantele din produs. A doua etapa va dura aproximativ 2 ani, interval in care specialistii vor testa diferite doze in functie de gradul de stimulare a sistemului imunitar al pacientilor, ceea ce le va permite sa elaboreze diverse protocoale.

Directorul a precizat ca eradicarea maladiei reprezinta pricipalul obiectiv al proiectului si ca necesita concentrarea eforturilor mai multor cercetatori, oameni politici sau companii farmaceutice.


Citeste si despre:

Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B De ce este importanta vaccinarea imediat dupa nastere Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Varicela - varsat de vant (infectie contagioasa) Rabia - turbarea Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cum se transmite infectia cu rotavirus? Pericolele la care va expun dietele prea bogate in proteine Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.) Rapita, proprietati si beneficii pentru sanatate si frumusete Testul Babes Papanicolau - cand, cum si de ce se face? Vaccinul pentru cancerul de piele ar putea deveni realitate Alzheimer
Cere sfatul medicului ×