Unele somnifere cresc riscul dezvoltarii maladiei Alzheimer

Actualizat: 11 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Somniferele din familia benzodiazepinelor ar putea contribui la dezvoltarea maladiei Alzheimer, anunta rezultatele unui studiu recent, publicat in British Medical Journal.

Potrivit cercetatorilor canadieni si francezi care au intreprins studiul, administrarea pe termen lung a medicamentelor impotriva anxietatii din clasa benzodiazepinelor creste semnificativ riscul de dezvoltare a maladiei Alzheimer.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 1796 de persoane diagnosticate cu Alzheimer, carora le-au fost analizate dosarele medicale. Dupa ce au comparat dosarele pacientilor cu cele ale unor persoane sanatoase, savantii au descoperit ca aceste tranchilizante minore cresc cu pana la 51% riscul de Alzheimer dupa doar trei luni de la prima administrare.

In urma acestor constatarii, cercetatorii recomanda ca aceste medicamente pentru tratarea tulburarilor de anxietate si insomniei sa fie prescrise cu mai multa precautie si pe o durata mai mica de trei luni, pentru a proteja pacientii de riscul dementei.


Citeste si despre:

Alzheimer Cum tratam boala Alzheimer Boala Alzheimer - cauze si factori de risc Boala Alzheimer: ingrijirea pacientului 7 mituri despre boala Alzheimer Top 5 greseli frecvente in alegerea sabotilor medicali si halatelor medicale – si cum le poti evita Papapostolou prezinta tehnologia revolutionara care elimina frica de ace – “Sistemul de injectie fara ac - NFIS” Genele care predispun la boala Alzheimer - ce rol au in preventie si tratament Lucruri pe care nu le stiai despre boala Alzheimer Semnele timpurii ale bolii Alzheimer De ce femeile au risc sporit de Alzheimer? Boala Alzheimer, cea mai raspandita boala neurodegenerativa