Un medicament pentru depresie care ar putea incetini evolutia Alzheimerului

Actualizat: 16 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un medicament prescris la nivel mondial contra depresiei ar putea fi folosit pentru intarzierea debutului simptomelor Alzheimerului si incetinirea evolutiei acestui tip de dementa, sustin cercetatorii americani de la Universitatea Washington si Pennsylvania.

Savantii americani au descoperit ca citalopramul, un medicament recomandat frecvent pentru depresie, ar putea reduce formarea placilor in creier si amana instalarea maladiei Alzheimer, la pacientii cu risc crescut de dementa.

Formarea placilor in creier este asociata cu probleme de memorie si alte manifestari ale Alzheimerului, astfel ca, orice metoda de combatere a acestora este de ajutor in mentinerea in frau a simptomelor si maladiei.

Studiul a fost realizat momentan pe adulti cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, dar cercetatorii sustin ca medicamentul ar putea functiona si la persoane cu varste mai mari, care sunt mai aproape de momentul debutului simptomelor, intrucat experimentul realizat pe soareci maturi a evidentiat o reducere cu 78% a formarii placilor in creier.


Citeste si despre:

Cum tratam boala Alzheimer Afectiuni care pot provoca pierderi de memorie Bolile cronice Dementa Dementa vasculara Parkinson Boala Alzheimer: ingrijirea pacientului Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Alzheimer Medicamente care pot cauza impotenta De ce femeile au risc sporit de Alzheimer? Boala Alzheimer - cauze si factori de risc Boala Alzheimer, cea mai raspandita boala neurodegenerativa Pierderile de memorie: debut al bolii Alzheimer? Tratarea impotentei fara medicamente