Ceai indian masala cu ghimbir

Actualizat: 30 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dieta recomandata pentru varsaturi implica inlocuirea alimentelor solide si greu de digerat, cu cele lichide. Ghimbirul este o planta cu proprietati antivomitive excelente, mai ales daca este consumat in stare proaspata. Ceaiul indian masala este preparat de femeile din India pentru musafiri si are un efect linistitor si revigorant in acelasi timp.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti apa si laptele intr-o oala mica, adaugati condimentele (si ghimbirul) si lasati totul pe foc, pana cand da in clocot.
  2. Dati focul mai mic si lasati ceaiul sa fiarba incet, timp de 15 minute.
  3. Temperatura trebuie sa fie cat mai scazuta, astfel incat laptele sa nu dea in foc.
  4. Odata ce volumul lichidului scade, adaugati pliculetul de ceai, stingeti focul si lasati-l la infuzat cateva minute (in functie de cat de concentrat va place sa fie).
  5. Pentru a servi aceasta bautura speciala, strecurati ceaiul printr-o sita si adaugati zahar, dupa gust.

Citeste si despre:

Cocktail cu lamaie si ghimbir Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi Mere coapte cu ghimbir si miere Supa de cartofi dulci si ghimbir Beneficii si atentionari legate de consumul de ceai Briose cu ghimbir Beneficiile uleiului de arbore de ceai Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Uleiul din arbore de ceai face minuni pentru sanatatea ta Orez cu morcov si ghimbir Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate Sos de linte cu ghimbir Supa de morcovi cu ghimbir Alimente cu proprietati antivirale si antibacteriene Alimente cu rol detoxifiant