Ceai indian masala cu ghimbir
Actualizat: 30 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Dieta recomandata pentru varsaturi implica inlocuirea alimentelor solide si greu de digerat, cu cele lichide. Ghimbirul este o planta cu proprietati antivomitive excelente, mai ales daca este consumat in stare proaspata. Ceaiul indian masala este preparat de femeile din India pentru musafiri si are un efect linistitor si revigorant in acelasi timp.
Ingrediente
- 350 ml apa plata
- 100 ml lapte
- 1 lingurita praf de nucsoara
- 1 jumatate de lingurita seminte de fenicul
- 1 baton mic de scortisoara
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 pliculet de ceai (din plante)
- zahar, dupa gust
Mod de preparare
- Incalziti apa si laptele intr-o oala mica, adaugati condimentele (si ghimbirul) si lasati totul pe foc, pana cand da in clocot.
- Dati focul mai mic si lasati ceaiul sa fiarba incet, timp de 15 minute.
- Temperatura trebuie sa fie cat mai scazuta, astfel incat laptele sa nu dea in foc.
- Odata ce volumul lichidului scade, adaugati pliculetul de ceai, stingeti focul si lasati-l la infuzat cateva minute (in functie de cat de concentrat va place sa fie).
- Pentru a servi aceasta bautura speciala, strecurati ceaiul printr-o sita si adaugati zahar, dupa gust.