Cafeina (cofeina) creste riscul unui avort spontan

Publicat: 22 Ianuarie 2008

Aceasta concluzie a rezultat in urma unui studiu care a inclus un numar de 1063 femei insarcinate si s a desfasurat pe durata a 2 ani, intre 1996 – 1998. Pe toata durata acestuia nici una din participante nu si a modificat comportamentul in privinta consumului de cafea sau a altor bauturi care contin cafeina (ceai, bauturi acidulate, ciocolata calda). Cercetarile au aratat ca un consum zilnic a mai putin de 200 mg cafeina mentine riscul unui avort spontan la 40 de procente, iar consumul zilnic a mai mult de 200 mg cafeina dubleaza riscului de avort spontan (200 mg cafeina sunt echivalentul a 2 sau 3 cesti de cafea normala).
Ca atare, cercetatorul principal care a condus studiul recomanda oprirea consumului de cafeina pe toata durata sarcinii, deorece s-a demonstrat cresterea posibilitatii unui avort spontan.
Studiul s-a realizat la cererea unuei dintre cele mai mari companii de asigurari din Statele Unite.


Citeste si despre:

Avortul spontan - pierderea spontana a sarcinii Avortul spontan - diagnostic, semne si simptome Pesticidele pot creste riscul de autism? Cauzele genetice ale avortului spontan - Mutatii, deletii si mozaicism 6 modalitati prin care reduci riscul unui infarct Ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea ta intima vara asta? Cum actioneaza stresul? Afla care sunt solutiile naturale antistres Prima ta solutie in diabet! Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral? Cauzele genetice ale avortului spontan - Numar anormal de cromozomi Cauzele genetice ale avortului spontan - translocatii Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral? Cauzele genetice ale avortului spontan - mola hidatiforma