Cafeina (cofeina) creste riscul unui avort spontan

Publicat: 22 Ianuarie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta concluzie a rezultat in urma unui studiu care a inclus un numar de 1063 femei insarcinate si s a desfasurat pe durata a 2 ani, intre 1996 – 1998. Pe toata durata acestuia nici una din participante nu si a modificat comportamentul in privinta consumului de cafea sau a altor bauturi care contin cafeina (ceai, bauturi acidulate, ciocolata calda). Cercetarile au aratat ca un consum zilnic a mai putin de 200 mg cafeina mentine riscul unui avort spontan la 40 de procente, iar consumul zilnic a mai mult de 200 mg cafeina dubleaza riscului de avort spontan (200 mg cafeina sunt echivalentul a 2 sau 3 cesti de cafea normala).
Ca atare, cercetatorul principal care a condus studiul recomanda oprirea consumului de cafeina pe toata durata sarcinii, deorece s-a demonstrat cresterea posibilitatii unui avort spontan.
Studiul s-a realizat la cererea unuei dintre cele mai mari companii de asigurari din Statele Unite.


Citeste si despre:

Poate fumatul sa provoace avort spontan? Avortul spontan - pierderea spontana a sarcinii Mituri si adevaruri despre cafeina Cafeina Avortul spontan - diagnostic, semne si simptome Cauzele genetice ale avortului spontan - translocatii Cauzele genetice ale avortului spontan - Numar anormal de cromozomi Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Conferinta Anuala Swiss Group 2025: Viziune, Strategie si Puterea unei Echipe Unite Sensibilitatea la cofeina Consumati prea multa cofeina? Aflati simptomele abuzului Cum sa renuntati treptat la cofeina Cauzele genetice ale avortului spontan - mola hidatiforma Informatii surprinzatoare despre cofeina Sevrajul la cafeina Alimente interzise in sarcina