Cafeina (cofeina) creste riscul unui avort spontan

Publicat: 22 Ianuarie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta concluzie a rezultat in urma unui studiu care a inclus un numar de 1063 femei insarcinate si s a desfasurat pe durata a 2 ani, intre 1996 – 1998. Pe toata durata acestuia nici una din participante nu si a modificat comportamentul in privinta consumului de cafea sau a altor bauturi care contin cafeina (ceai, bauturi acidulate, ciocolata calda). Cercetarile au aratat ca un consum zilnic a mai putin de 200 mg cafeina mentine riscul unui avort spontan la 40 de procente, iar consumul zilnic a mai mult de 200 mg cafeina dubleaza riscului de avort spontan (200 mg cafeina sunt echivalentul a 2 sau 3 cesti de cafea normala).
Ca atare, cercetatorul principal care a condus studiul recomanda oprirea consumului de cafeina pe toata durata sarcinii, deorece s-a demonstrat cresterea posibilitatii unui avort spontan.
Studiul s-a realizat la cererea unuei dintre cele mai mari companii de asigurari din Statele Unite.


Citeste si despre:

Poate fumatul sa provoace avort spontan? Avortul spontan - pierderea spontana a sarcinii Avortul spontan - diagnostic, semne si simptome Pesticidele pot creste riscul de autism? Cauzele genetice ale avortului spontan - Mutatii, deletii si mozaicism 6 modalitati prin care reduci riscul unui infarct Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral? Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Cancerul mamar creste riscul unei alte tumori? Cauzele genetice ale avortului spontan - Numar anormal de cromozomi Cauzele genetice ale avortului spontan - translocatii Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral? Cauzele genetice ale avortului spontan - mola hidatiforma Sarcina - Luna a IV-a Triploidia, o anomalie genetica