O substanta activa din broccoli amelioreaza simptomele autismului

Actualizat: 16 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O substanta regasita in concentratii crescute in broccoli, numita sulforafan, ar putea fi de ajutor in ameliorarea simptomelor autismului la adolescenti si adulti, anunta medicii de la Massachusetts General Hospital, SUA.

Sulforafanul este o substanta care se gaseste in mod natural in legumele din familia cruciferelor: broccoli, conopida si varza. Medicii au descoperit ca acest compus natural are un potential terapeutic ridicat contra autismului, una dintre cele mai grave tulburari neuronale, care afecteaza in mod special copiii.

Studiul medicilor americani a fost intreprins pe un esantion de 44 de barbati, cu varste intre 13 si 27 de ani, diagnosticati cu forme moderate si severe ale autismului. O parte dintre acestia a primit in cadrul experimentului sulforafan. Cealalta parte a primit doze de placebo.

Adolescentii si adultii care au primit sulforafan au manifestat, la sfarsitul studiului, semne de imbunatatire a starii, prin diminuarea semnificativa a simptomelor de iritabilitate, letargie si cresterea capacitatii de comunicare cu cei din jur.


Citeste si despre:

Pesticidele pot creste riscul de autism? Ghid practic de terapie in autism Sarbatorile de iarna pentru copiii cu autism Exista o legatura intre privitul la televizor si autism? Semnele de autism la copii Endocrinologie si hipotiroidism: care policlinica din Suceava este alegerea de top pentru tratament? O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti O sansa in plus pentru persoanele cu autism Tratamentul de raspuns pivot si efectele sale asupra copiilor cu autism 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism Suportul parintilor pentru dezvoltarea optima a copilului cu autism Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere