Aspirina - medicament contra astmului

Publicat: 15 Ianuarie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O aspirina pe zi poate fi o cale de a opri evolutia astmului la adulti, sustin cercetatorii.
Un studiu realizat in Statele Unite pe un numar de 22.000 de subiecti releva faptul ca medicamente contra durerii, cum este aspirina, reduc riscul de a fi diagnosticat cu astm in proportie de 22%, probabil actionand impotriva inflamatiei.
Expertii sustin ca aspirina poate actiona asupra crizelor de astm. Desi nu acesta a fostscopul principal al cercetarilor,acestia cred ca aceste descoperiri au implicatii importante in acest sens si considera ca trebuie facute in continuare cercetari.
Studiul a avut ca prim scop determinarea efectului pozitiv al aspirinei asupra atacurilor de cord, ipoteza care s-a si confirmat, administrarea aspirinei reducand atacurile de cord cu 44%. O alta concluzie a studiului a fost ca administrarea unei pastile de aspirina in fecare zi reduce riscul de aparitie a astmului cu 22%.
Pe langa actiunea antiinflamatoare a aspirinei care reduce riscul de aparitie a astmului, trebuie avut in vedere si faptul ca aspirina nu are afecte pozitive asupra pacientilor care au deja astm. Aspirina poate cauza chiar spasme severe in cazul persoanelor deja bolnave de astm.
Alti cercetatori sustin ca relevanta acestei descoperiri asupra astmului este limitata deoarece cele mai multe cazuri de astm se dezvolta in timpul copilariei, atunci cand administrarea aspirinei trebuie evitata din alte motive de ordin medical.


Citeste si despre:

Esentialul despre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala Astmul bronsic la adolescenti si adulti Astmul bronsic la copii Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Efectele nocive ale soarelui Migrena Pregatiti-va pentru bolile din sezonul rece