Topul celor mai bune surse alimentare de proteine

Actualizat: 18 Iulie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cele mai bune modalitati pentru un aport proteic corespunzator

Nu mai este nici o indoiala asupra efectelor favorabile ale proteinelor, inclusiv cel de stimulare a pierderii kilogramelor in plus. Pentru obtinerea rezultatelor durabile este important a se consuma cantitatile si tipurile corespunzatoare de proteine.

Cele mai bune 10 surse de proteine sunt:
1. Pestele
2. Fructele de mare
3. Carnea alba de pui fara piele
4. Carnea macra de vita
5. Laptele degresat sau cu continut scazut de grasime
6. Iaurtul degresat sau cu continut scazut de grasime
7. Branza degresata sau cu continut scazut de grasime
8. Ouale
9. Carnea macra de porc
10. Leguminoasele.


Citeste si despre:

Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase Topul vitaminelor pentru iarna Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei Dieta bogata in fibre Tofu, o sursa importanta de proteine, fier si vitamina B Dureri de cap in sarcina: 4 posibile cauze de care sa tii cont Care sunt optiunile de tratament pentru cancerul la san Strugurii - sursa naturala de sanatate Ciresele - sursa inepuizabila de antioxidanti Prunele, sursa de vitamine si minerale Catina – cea mai buna sursa de vitamina C si betacaroten Afectiunile care provoaca durere faciala Cum sa ne educam corpul 5 motive de a include cartofii in dieta