Carnea, ouale si lactatele pot fi inlocuite, in timpul Postului Craciunului, care incepe vineri, cu produse si preparate din soia, potrivit medicilor.
"Proteinele din carne pot fi inlocuite cu cele din soia. Alimentatia din timpul postului trebuie sa contina neaparat legume si fructe proaspete, precum ardei, rosii, sfecla rosie si mere. Consumul de fructe si legume proaspete, nu doar fierte, intareste sistemul imunitar in perioada sezonului rece", a precizat, pentru NewsIn, medicul de familie Adriana Bulica.
Tot in perioada postului, medicii recomanda de asemenea consumul de ceaiuri in aceasta perioada, pentru o detoxifiere completa a organismului.
Postul Craciunului se incheie pe 24 decembrie. Din punct de vedere al alimentatiei, Postul Craciunului este considerat un post usor, avand multe dezlegari la peste. Astfel, se mananca peste si preparate din peste in fiecare duminica din perioada 21 noiembrie si 20 decembrie, inclusiv in ziua de 21 noiembrie, cand se sarbatoreste Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Se mai poate manca peste in zilele de 30 noiembrie, 4-6 decembrie, 9, 18 si 20 decembrie.