Oamenii vor manca insecte in loc de carne, peste cateva zeci de ani- studiu

Publicat: 21 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Omizile, greierii si lacustele vor face parte din alimentatia oamenilor peste cateva decenii, cand populatia lumii va creste si rezervele de alimente vor saraci, potrivit unui grup de cercetatori ai ONU.

Expertii in agricultura spun ca insectele vor deveni o sursa foarte importanta de proteine atunci cand preturile alimentelor vor creste.

Statisticile Natiunilor Unite arata ca, pana in anul 2050, populatia lumii va creste la 9,2 miliarde, iar cantitatile de alimente, mai ales cele de carne, se vor diminua. Astfel, potrivit cercetatorilor, insectele ar putea fi folosite cu succes pentru completarea unei alimentatii sanatoase, dat fiind faptul ca ele contin proteine si grasimi saturate.


Citeste si despre:

Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste Beneficiile consumului de carne de curcan Consumul de carne si cancerul de colon Mit si realitate despre uleiul de peste Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: Recuperare cardiovasculara completa la spitalul de recuperare din orasul medical Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpul pierderii in greutate 8 pasi simpli de ingrijire a starii de sanatate pentru femeile de peste 40 de ani Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste Raspunsuri la cele mai importante intrebari legate de insecte Alimentatia copilului intre 1 si 2 ani Ulei de peste Beneficiile consumului de peste Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?