Consumul unei portii zilnice de nuci reprezinta un tratament preventiv eficinet impotriva bolilor de inima, potrivit unui studiu derulat de un grup de cercetatori americani si chinezi.
Savantii au analizat 18 studii diferite, care au acoperit mai mult de 12.000 de cazuri de diabet de tip 2, 15.000 de cazuri de boli de inima si aproape 50.000 de decese, pentru a descoperi efectele pe care nucile le au asupra sanatatii.
Se pare ca servirea nucilor - dar si a alunelor, alunelor caju si a nucilor braziliene - pe post de gustare zilnica reduce cu aproape 30% riscul de boli fatale de inima. Printre beneficiile asupra sanatatii inimii se numara scaderea colesterolului rau din sange sau reducerea inflamatiilor din organism.
Nu este singurul beneficiu al acestor fructe oleaginoase asupra sanatatii. Cercetatorii au descoperit, in studiul publicat in American Jorunal of Clinical Nutrition, ca introducerea acestora in dieta zilnica scade cu pana la 17% riscul de deces din orice fel de cauze, nu doar de natura cardiovasculara.