Cafeaua are mai multe fibre solubile decat vinul sau sucul de portocale

Publicat: 25 Februarie 2007
O mare parte din fibrele vegetale din boabele de cafea ajung in cana de cafea, declara autorii raportului.
Acestia au ajuns la concluzia ca in cafea sunt mai multe fibre vegetale solubile (fibre care ajuta la scaderea absorbtiei intestinale a colesterolului) decat in vin sau sucul de portocale.
Dr. Fulgencio Saura-Calixto, coordonatorul echipei de cercetatori, si colegii sai de la Spanish National Research Council din Madrid au testat diferite tipuri de cafea: cafea instant, espresso si cafea la filtru, masurand cantitatea de fibre solubile continuta de fiecare tip de cafea.
Cafeaua instant are cel mai mare continut de fibre solubile – aproximativ 1,8 grame de fibre solubile pe ceasca, espresso contine 1,5 grame de fibre solubile la fiecare ceasca si cafeaua la filtru doar 1,1 grame pentru fiecare ceasca.
Pentru a-si lua intreaga cantitate zilnica de fibre solubile (31 grame pentru o dieta cu 2000 calorii/zi) din cafea, o persoana ar trebui sa bea foarte multa cafea – aproximativ 17 cesti de cafea instant.
In acest studiu, cercetatorii spanioli doar au masurat cantitatea de fibre solubile din cafea, fara a studia si efectele cafelei asupra sanatatii si la final ei nu au facut nici o recomandare privind consumul de cafea.

Email

Citeste si despre:

Locuri comune in care se gasesc cei mai multi microbi De ce platim mai mult pe tratamentele dentare? Migrena - mai mult decat o durere de cap 8 sfaturi neobisnuite pentru a trai mai mult 7 motive pentru care puteti sa consumati mai multe oua De ce transpiri mult? Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Cand se recomanda testele PCR si testele pentru anticorpi COVID-19. Specialistii MedLife explica Ce sunt fibrele solubile si de ce sunt recomandate in constipatie? 'O inima sanatoasa iubeste mai mult' - program de sanatate si responsabilitate sociala Cum sa faceti machiajul sa reziste mai mult pe un ten gras Sedentarismul, mai letal decat obezitatea. Cum sa traiti mai mult prin miscare! Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii