Consumul de peste are o influenta benefica asupra memoriei, sporind cantitatea de materie cenusie din zona creierului aferenta acesteia, arata un nou studiu.
In contextul unui numar tot mai ridicat de pacienti diagnosticati la nivel mondial cu maladii cognitive, precum dementa si Alzheimer, gasirea unor solutii de imbunatatire a sanatatii creierului este vitala.
Un studiu recent, publicat in American Journal of Preventive Medicine, a dezvaluit ca un consum saptamanal de peste la cuptor sau fiert (nu si prajit) contribuie la sporirea materiei cenusii din zona creierului responsabila cu memoria.
Interesant este totusi faptul ca oamenii de stiinta nu au gasit nicio corelatie intre sanatatea creierului si nivelul de acizi grasi omega-3 din sangele celor 260 de participanti la studiu.
Studii anterioare au sustinut ca acest tip de acizi, ce abunda in pestii grasi si in fructele oleaginoase, contribuie la prevenirea declinului cognitiv, insa cercetari mai recente le pun beneficiile la indoiala.