Alimentul ideal pentru sanatatea creierului. Cat de des trebuie consumat

Actualizat: 06 August 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Consumul de peste are o influenta benefica asupra memoriei, sporind cantitatea de materie cenusie din zona creierului aferenta acesteia, arata un nou studiu.

In contextul unui numar tot mai ridicat de pacienti diagnosticati la nivel mondial cu maladii cognitive, precum dementa si Alzheimer, gasirea unor solutii de imbunatatire a sanatatii creierului este vitala.

Un studiu recent, publicat in American Journal of Preventive Medicine, a dezvaluit ca un consum saptamanal de peste la cuptor sau fiert (nu si prajit) contribuie la sporirea materiei cenusii din zona creierului responsabila cu memoria.

Interesant este totusi faptul ca oamenii de stiinta nu au gasit nicio corelatie intre sanatatea creierului si nivelul de acizi grasi omega-3 din sangele celor 260 de participanti la studiu.

Studii anterioare au sustinut ca acest tip de acizi, ce abunda in pestii grasi si in fructele oleaginoase, contribuie la prevenirea declinului cognitiv, insa cercetari mai recente le pun beneficiile la indoiala.


Citeste si despre:

Merele - beneficii uimitoare pentru sanatate Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv? Influenta poluarii asupra sanatatii Reguli pentru mese sanatoase Cum sa imbatranim sanatos 13 obiceiuri sanatoase Mituri despre sanatate De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Sfaturi pentru a slabi sanatos Remedii pentru a elimina toxinele din organism Cata apa ar trebui sa bei in fiecare zi? Dieta pentru detoxifierea de primavara Dieta pentru sindromul ADHD Tratamentele pentru infertilitatea masculina Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului