Vopseaua de par provoaca alergii

Publicat: 02 Februarie 2007

Reactiile alergice provocate de vopseaua de par apar din ce in ce mai des, mai ales in cazul tinerilor. Persoanele care isi vopsesc parul pot avea diverse alte complicatii la nivelul pielii, de la dermatite pana la iritatii grave cu descuamarea pielii si inflamarea tesuturilor.
Doua treimi din vopsele de par contin para-fenilendiamina sau alte substantele care pot provoca reactii alergice - acestea sunt avertismentele Institutului de Dermatologie St. John's din Londra.
Reactiile alergice la para-fenilendiamina au devenit o problema atat de serioasa incat in Germania, Franta si Suedia a fost interzisa includerea acesteia in vopseaua de par. Legislatia in vigoare din Uniunea Europeana permite ca vopseaua de par sa contina para-fenilendiamina in proportie de maxim 6%.
Dezbaterile asupra acestei probleme continua. Din punct de vedere cultural si comercial, vopseaua de par este un ingredient la moda, folosita din ce in ce mai mult de persoane tinere si foarte tinere. Asadar, tinerii sunt cei mai expusi riscului in ceea ce priveste efectele secundare ale acestei metode de infrumusetare.
Probabil nu va fi usor ca riscul sa fie total indepartat deoarece anumiti pacienti continua sa isi vopseasca parul chiar daca stiu ca produsele folosite sunt alergice si risca sa provoace reactii severe din partea organismului.
De fapt, in instructiunile de utilizare a vopselei de par se spune ca aceasta trebuie incercata initial pe o suprafata mica de piele pentru a se vedea daca este compatibla cu organismul si abia dupa aceea, in functie de rezultate, poate fi aplicata pe intreaga suprafata vizata.Email

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Semnele reactiei alergice la sapun

Igiena zilnica a corpului

Importanta Calciului pentru organism

Top nutrienti care te vor face mai fericit si mai sanatos

Ai grija de inima ta cu acesti nutrienti esentiali

Cancerul - mit si adevar

Produsele cosmetice: mit si adevar

Sa cunoastem semnele timpurii ale astmului