Motivul afectarii tesutul muscular din spatele globilor oculari la pacientii cu Boala Graves

Publicat: 13 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O echipa de cercetatori de la Jules Stein Eye Institute din cadrul UCLA a descoperit la pacientii cu Boala Graves defecte ale limfocitelor T. Acest studiu aprofundeaza intelegerea modului in care boala autoimuna afecteaza organismul si ofera noi perspective pentru tratamentul acestei afectiuni.
studiile anterioare au descoperit ca sistemul imun al pacientilor cu Boala Graves produce un anticorp care lipseste la persoanele sanatoase. Astfel ca nerecunoscand tiroida pacientului drept “self”, anticorpul ataca in mod eronat acest organ determinand inflamatie si leziuni in organism cu afectarea inclusiv a tesutului ocular.
In studiul curent, cercetatorii de la UCLA au depistat faptul ca limfocitele T prelevate de la pacientii cu Boala Graves contin un surplus de receptori tintiti de acest anticorp. In mod normal un anticorp trebuie sa se fixeze pe un receptor specific (la fel ca o cheie in broasca) pntru a determina raspuns celular.
Prof. Raymond Douglas, conducatorul echipei de cercetatori, a declarat ca “nu se cunoaste motivul pentru care celulele pacientilor cu Boala Graves au creat un nou anticorp, insa exista suspiciunea ca acesta este produs datorita unei anomalii imune. Deoarece celulele T sunt generalii sistemului imun si ele conduc atacul in orice raspuns imun, presupunem ca acestea joaca un rol cheie in dezvoltarea acestui anticorp”.
Echipa de cercetatori a testat mostre de sange de la 100 de pacientii cu Boala Graves pentru a identifica anticorpul si a comparat rezultatele obtinute cu mostre de la 100 de persoane sanatoase, iar noul anticorp a fost detectat in sange la aproape toti pacientii cu Boala Graves.

Citeste si despre:

Mituri comune despre psihoterapie si adevarul din spatele lor 5 mituri despre sanatate si adevarul din spatele lor Oftalmopatia din boala Graves Cum iti influenteaza sanatatea temperatura din spatiile interioare Mituri despre medicamentele generice si adevarul din spatele lor Motivele anxietatii la trezirea din somn Mituri despre stres si adevarul din spatele lor Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Motivele din spatele insomniei copiilor Mituri despre alergii si informatiile stiintifice din spatele acestora Adevarul din spatele miturilor despre sanatate Obezitatea si bolile din spatele acesteia Afectiuni ale retinei Alimente si exercitii pentru cresterea masei musculare Retinopatia sau retinita pigmentara