Recidiva cancerului de prostata poate fi prevenita

Publicat: 16 August 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

cancer,prostata,tratament,moleculaCercetatorii de la clinca "Mayo" din Rochester, statul Minnesota, au reusit sa identifice o molecula imuna care ar putea preveni reaparitia cancerului de prostata dupa operatie. Conform studiului, proteina apare in celulele cancerului de prostata si este implicata in incetinirea timpului de raspuns a sistemului imunitar. Molecula, numita B7-H3, se afla pe suprafata celulelor canceroase si ucide sau paralizeaza celulele imunitare care ataca celulele canceroase. Celulele canceroase cele mai agresive au cel mai ridicat continut al acestei proteine.

Dupa ce au fost examinati 338 de barbati care suferit o prostatectomie (indepratare chirurgicala a prostatei), s-a constatat ca pacientii care au avut cel mai mare nivel al acestei proteine prezentau cel mai mare grad de risc de recidivare a cancerului de prostata. S-a descoperit ca toate tumorile si tesuturile precanceroase contineau acesta molecula, dar pacientii care aveau cel mai mare nivel al acesteia, prezentau cu sanse de recidiva de pana la 4 ori mai mari decat pacientii cu valori mici. De asemenea, cercetatorii sunt increzatori ca prin testarea mivelurilor aceste i molecule vor putea stabili candidatii optimi pentru operatie. In plus, va putea deveni un tip de terapie tinta. Se va putea bloca aceasta molecula, determinand celulele canceroase sa fie mai "receptive" la semnalele sistemului imunitar.


Citeste si despre:

Ce trebuie sa stim despre cancerul de prostata Cancerul colorectal Adenomul de prostata Cancerul de vezica urinara - Stadializare Ce trebuie sa stii despre cancerul de prostata: cauze, simptome, variante de tratament Dictonul “nicio masa fara peste”- mai actual ca niciodata Informatii esentiale despre cancerul penian (de penis) Acizii grasi omega 3 Imunoterapia oncologica moderna in tratarea cancerelor solide la pacientii adulti Sangerarea rectala
Cere sfatul medicului ×