Compus din vinul rosu combate cancerul de prostata

Publicat: 13 Septembrie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

compus,vin rosu,cancer,prostataCercetatorii de la Universitatea din Alabama au descoperit ca o substanta din compozitia vinului rosu poate ajuta la scaderea riscului de aparitie a cencerului de prostata.
Studiul a fost realizat pe soareci care au fost hraniti cu un compus care este gasit in cantitati mari in vinul rosu, numit resveratrol si care are proprietati antioxidante si anticanceroase. Alte surse bogate in resveratrol sunt strugurii, zmeura, alunele si afinele.

In studiu s-a observat ca soarecii hraniti cu resveratrol au avut o reducere de 87% a riscului de aparitie a cancerului de prostata. Soarecii care s-a dovedit ca aveau cea mai mare protectie anticanceroasa, au dobandit aceasta protectie dupa un consum de 7 luni de resveratrol, sub forma de pudra amestecata in alimentele consumate.
Alti soareci, hraniti cu resveratrol dar care au dezvoltat o forma mai putin severa de cancer prostatic, au fost cu 48% mai predispusi sa aiba oprirea in crestere a tumorii sau o forma lent progresiva de cancer prostatic comparativ cu soarecii care nu au consumat resveratrol.

In prezent este in desfasurare faza de testare a consumului de resveratrol la oameni pentru a se depista cantitatea de resveratrol necesara pentru a asigura preventia cancerului de prostata.
Cantitatea de resveratrol utilizata in studiul pe soareci este echivalenta la oameni cu cea obtinuta in urma consumului zilnic al unei sticle de vin, ceea ce este inadmisibil. Deoarece consumul excesiv de alcool poate avea efecte negative asupra organismului, medicii recomanda in general un consum moderat de vin rosu, adica in medie doua pahare de vin pe zi pentru barbati si un pahar de vin pe zi pentru femei.


Citeste si despre:

Beneficiile pentru sanatate oferite de bere Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Interactiunea alimentelor cu medicamentele 28 de alimente supernutritive