Brocoli ar putea reduce numarul bolnavilor de cancer de prostata

Publicat: 26 Iulie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

brocoli,cancer,prostata,conopida,varza,Conform unui studiu realizat de "Journal of the National Cancer Institute" barbatii care consuma regulat brocoli si conopida au mai putine sanse sa dezvolte cancer agresiv de prostata, decat cei care nu consuma deloc aceste legume.

Rezultate au fost obtinute in urma unui studiu realizat pe un lot de 29.000 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 74 de ani, care au fost monitorizati timp de 4 ani. La inceputul studiului, barbatii nu aveau cancer de prostata. Acestia au completat o serie de chestionare referitoare la obiceiurile lor alimentare.

Pe parcursul studiului, barbatii au fost testati pentru a depista cancerul de prostata. In urma testelork, numar de 1.338 de barbati au fost diagnosticati cu cancer de prostata, din care 520 cu cancer agresiv de prostata. Barbatii care au declarat ca obisnuiesc sa manance frecvent legume precum brocoli, conopida, varza si salate, aveau cu pana la 40% mai putine sanse de a fi diagnosticati cu cancer agresiv de prostata decat cei care mancau doar rar aceste legume.

Dintre aceste legume se pare ca cele mai mari beneficii le aduc brocoli si conopida. Barbatii care au consumat conopida cel putin o data pe saptamana aveau cu pana la 52% mai putine sanse sa fie diagnosticati cu cancer agresiv de prostata, decat cei care au consumat mai rar de o data pe luna. Barbatii care au consumat brocolicel putin o data pe saptamana aveau cu pana la 45% sanse sa fie diagnosticati cu cancer agresiv de prostata decat cei care au consumat brocoli mai rar de o data pe luna.

Cercetatorii sustin ca acest timp de legume sunt bogate in compusi care protejaza celulele de distrugerea ADN-ului.


Citeste si despre:

Pacientii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontata de Casa de Asigurari de Sanatate Rolul dietei in prevenirea cancerului de prostata Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei (marirea in volum a prostatei, cancerul de prostata si inflamatia prostatei) Ce trebuie sa stim despre cancerul de prostata Alimentele contra cancerului de prostata Optiuni terapeutice pentru cancerul de prostata Simptomele precoce ale cancerului de prostata Cum putem preveni obezitatea? Iata ce dieta putem adopta pentru beneficii pe termen lung O pacienta cu luxatie congenitala bilaterala de sold si interventii chirurgicale succesive a ales recuperarea in spitalul de recuperare din orasul medical PSA liber si depistarea cancerului de prostata Prostatectomia radicala – Chirurgia robotica da Vinci in tratarea cancerului de prostata Cancerul de prostata: screening si determinarea PSA Cancerul de prostata Cancerul de prostata - cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor Cum putem reduce riscul depresiei? Factori de risc in dezvoltarea cancerului
Cere sfatul medicului ×