Gedeon Richter: “Ciuperca piciorului poate fi tratata numai prin tratament medicamentos si o igiena

Actualizat: 30 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Bucuresti, 21 mai 2008: Producand reale suferinte prin mancarimi si iritatii, ciuperca piciorului afecteaza aproximativ 15-30% din populatie. Studiile arata ca barbatii sunt predispusi acestei afectiuni de doua ori mai frecvent decat femeile. In sezonul estival, transpiratia picioarelor determinata de temperaturile crescute favorizeaza aparitia ciupercii.

Transmiterea ciupercii se poate face in spatii publice precum stranduri, piscine, dusuri sau vestiare publice prin contact indirect, prin folosirea prosoapelor, hainelor sau incaltamintei infestate. Aparitia acestei afectiuni poate fi insa favorizata si de alte probleme ale organismului, ca de exemplu circulatie deficitara, diabet sau imunitate scazuta.

Ciuperca piciorului sau „piciorul de atlet” debuteaza cu mancarimi sau iritatii ale pielii, de regula intre al treilea si al cincilea deget. Neglijata, boala se poate complica putand aparea fisuri sau crapaturi ale pielii (in special la calcaie) care jeneaza la mers si pot duce la infectii bacteriene, mult mai grave. Ciuperca se poate extinde la pielea din jurul degetelor de la picioare, in alte parti ale corpului sau la unghii. Netratata corect boala recidiveaza.

Aparent simplu de vindecat, ciuperca piciorului este o afectiune destul de inselatoare. Cel mai bine cunosc acest lucru numeroasele persoane care se confrunta in fiecare vara cu aceasta problema, nereusind sa o rezolve decat temporar si care de-a lungul timpului au tot incercat fara succes diverse solutii.

Exista foarte multe mituri in ceea ce priveste remediile acestei afectiuni, insa pentru vindecare, aplicarea unui tratament eficient, de tipul Terbisil crema, este mai mult decat necesara. “Pentru a putea fi vindecata, ciuperca piciorului necesita aplicarea unui tratament local fungicid (care sa omoare ciuperca) si o igiena permanenta, pentru a nu recidiva.” a declarat Mirela Puchilita, Product Manager Gedeon Richter.

Tratamentul
consta in aplicarea unui strat subtire de Terbisil crema de doua ori pe zi, timp de numai o saptamana. Igiena locala riguroasa prin spalarea si uscarea picioarelor este absolut necesara, atat in timpul tratamentului, cat si dupa.

Datorita ingredientului sau activ, terbinafina, Terbisil crema produs de compania Gedeon Richter, omoara ciuperca. Tratamentul dureaza doar o saptamana. Mancarimile si iritatia dispar in cateva zile, iar dupa terminarea tratamentului terbinafina ramane in piele si continua sa actioneze, distrugand ciuperca. Vindecarea completa a ranii se poate produce la 2-3 saptamani de la tratament.


Despre Gedeon Richter

Gedeon Richter este liderul pietei de contraceptive din Romania. Anual 54% dintre romance apeleaza la unul dintre contraceptivele orale Gedeon Richter: Novynette, Karissa, Desorelle, Rigevidon, Tri-Regol, etc. De asemenea, Gedeon Richter este producatorul singurelor contraceptive de urgenta de pe piata romaneasca, Postinor si Escapelle.


Citeste si despre:

Ciuperca piciorului - generalitati Scapa de ciuperca piciorului cu remedii la indemana Ciuperca piciorului: 5 reguli pentru a evita infectia Se poate transmite virusul HIV prin sarut? Ce este torticolisul si cum poate fi tratat? Cancerul adrenal poate fi tratat daca este diagnosticat la timp Un sindrom premenstrual bine diagnosticat poate fi tratat! De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Boala Kienbock descoperita in stadii incipiente, poate fi tratata Picior stramb varus equin – cauze si tratament Ce este sindromul ovarelor polichistice si cum poate fi tratat Durerea de genunchi - de ce apare si cum poate fi tratata Ce este vertijul si cum poate fi tratat Ce este disgrafia si cum poate fi tratata? Artroza umarului (omartroza) – de ce apare si cum poate fi tratata