Durerile de spate nu-ti dau pace? Afla ce trebuie sa faci pentru a scapa de ele

Actualizat: 20 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Patru din cinci persoane sufera la un moment dat de dureri de spate, acestea manifestandu-se cel mai des la persoanele de varsta mijlocie (30-50 de ani), desi pot fi afecta si persoanele mai tinere.
Durerile de spate nu sunt intotdeauna cauzate de anumite boli, multe persoane sanatoase suferind de aceasta problema - purtatul gentilor grele si voluminoase, tocurile inalte, sofatul ore indelungate, statul pe scaun, la birou, kilogramele in plus, un somn necalitativ, statul in curentul aerului conditionat.

Apropierea sezonului estival reprezinta o grija in plus. Pe langa momentele de relaxare sau de distractie, unele personae pot acuza dureri de spate, desi, aparent, nu au efectuat nicio activitate care sa le provoace. Altii au desfasurat sporturi precum tenis, fotbal, jogging si au suferit intinderi musculare. In plus, timpul indelungat petrecut la volan sau tanjeala pe nisipul tare, intr-o pozitie incomoda poate provoca disconfot muschilor lombari.

Medicii afirma ca durerile pot fi de mai multe tipuri: inflamatii, leziuni sau contracturi musculare. Acestea pot incepe brusc, dupa efectuarea unui efort fizic intens sau pot fi dureri cronice, constante, intr-un singur punct sau care iradiaza catre alte zone.

Durerile nu cedeaza la administrarea unei singure substante, de aceea este necesara administrarea unei combinatii de substante care sa combata durerea prin mai multe mecanisme, intr-un timp scurt.
Din fericire, in farmacii exista un produs inovator, pentru administrare locala, cu o combinatie unica de trei substante active (piroxicam, ciclobenzaprina, lidocaina), care atenueaza rapid senzatia de durere.

Asocierea dintre piroxicam, ciclobenzaprina si lidocaina actioneaza asupra durerii prin trei mecanisme diferite:
1. Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor, utilizat pe scara larga in afectiunile dureroase de natura musculara si articulara.
2. Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminueaza transmiterea senzatiei de durere de la locul dureros catre creier si astfel scade perceptia durerii.
3. Ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asemanator anestezicelor locale.

O asemenea combinatie de substante te scapa de durere dupa primele 10-15 minute de la administrare. Produsul se prezinta sub forma de gel, fapt care-i permite o absorbtie rapida, fara a mai fi nevoie de masaj la locul dureros (avantaj mai ales in cazul afectiunilor traumatice la care durerea intensa nu permite masajul).
Produsul se gaseste in farmacii, sub forma de tub de 25g gel sau tub de 45g gel.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Oboseala? Stres? Afla ce trebuie sa faci pentru a te relaxa Simti ca pierzi timpul si nu iti poti indeplini sarcinile? Afla care sunt cauzele si ce trebuie sa faci ca sa scapi de problema Ai un furuncul? Afla ce trebuie sa faci! Durerile de spate cotidiene Durerile de spate - terapii alternative 10 mituri despre durerile de spate Colagenul si importanta lui Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Durerile de spate manifestate dimineata Durerea de spate - dependenta de tratament Torticolisul si durerile de spate Durerile de spate - sfaturi pentru protectia coloanei Ozonoterapia in durerea de spate Durerea de spate: ce afectiuni poate ascunde? 6 pozitii de yoga utile in combaterea durerilor de spate
Cere sfatul medicului ×