Supa crema de conopida

Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supra crema de conopida este un preparat ideal pentru persoanele care sufera de tulburari de deglutitie (dificultati de inghitire), datorita texturii lichide, dar si a nutrientilor esentiali pe care ii furnizeaza organismului.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Soteaza ceapa in unt, pana devine transparenta. Adauga faina. Cand compozitia se ingroasa, adauga piureul de conopida si laptele si amesteca bine, la foc mic. Asezoneaza cu sare, apoi incorporeaza galbenusul si branza. Las asupa pe foc inca doua minute. Daca supa este prea groasa, mai adauga putin lapte, pana obtii o textura suficient de lichida pentru a fi inghitita cu usurinta. Daca s-au format cocoloase sau exista bucati tari de conopida in ea, mixeaz-o la blender, pana obtii o supa cremoasa.


Citeste si despre:

Supa de linte si morcovi Supa-piure de conopida (varza) cu lapte si ou Supa crema de rosii Supa crema de dovleac Supa crema de spanac cu smantana Supa crema de legume verzi Supa crema de rosii si anghinare O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Tulburarile de deglutitie in disfagia neurogena Conopida crocanta cu branza parmezan Retete sanatoase de toamna Supa crema de sparanghel Supa de cartofi dulci si ghimbir Dieta cu supa de varza Conopida coapta cu migdale, coriandru si rozmarin