Supraponderabilitate o problema in sarcina

Publicat: 06 August 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

supraponderala, sarcina,subpoderabilitateConform unui nou studiu, cu cat greutatea unei femei este mai mare inainte de sarcina cu atat este mai mare gradul de risc al complicatiilor in sarcina.

In studiu, au fost folosite datele stranse de la un lot de 24.000 de femei din Marea Britanie, care au nascut intre 1976 si 2005. Cercetatorii au desceperit ca riscul complicatiilor in sarcina, precum hipertensiune, pre-eclampsie si nastere prematura, cresc in functie de greutatea femeilor inainte de sarcina.
Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul "BMC Public Health" si constituie inca o dovada ca obezitatea este un factor de risc atat pentru mame cat si pentru nou-nascuti. De asemenea, rezultatele constituie o confirmare a faptului ca sarcina femeilor supraponderale trebuie considerata cu grad ridicat de risc.

Cercetatorii britanici au descoperit ca, in comparatie cu femeile cu o greutate normala, femeile supraponderale aveau cu pana la 50% mai multe sanse de a suferi de sangerari post-natale, sanse duble de a avea nastere prematura si sanse mari de a naste prin operatie de cezariana sau chiar necesitatea provocarii nasterii. De asemenea, femeile care sufera de obezitate au un grad foarte ridicat de risc de preeclampsie, o complicatie severa in tipul sarcinii, caracterizata prin o crestere brusca a tensiunii si disfunctii ale rinichilor.

In contrast cu aceste rezultate, cercetatorii au descperit ca femeile care erau subponderale inainte de sarcina, prezentau cele mai mici sanse de a avea o sarcina cu probleme, dar totusi prezentau mai multe sanse de a avea un nou-nascut subponderal, decat femeile cu greutate normala.

Rezultatele vin ca o completare la dovezile deja existente, care accentueaza importanta pe care o are greutatea in sarcina. Cercetatorii sfatuiesc femeile supraponderale sa incerce sa piarda in greutate inainte de a ramane insarcinate.


Citeste si despre:

Poftele din sarcina - de la normal la patologic Arsuri stomac Esti predispus la diabet de tip 2? Subponderabilitatea Picioarele umflate: cauze si remedii Factori care influenteaza feritilitatea masculina Informatii esentiale despre transplantul de organe Uleiul de ficat de cod - un reper pentru sanatatea intregii familii, din 1854 Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Oligospermia 10 beneficii surprinzatoare ale sexului 5 afectiuni grave care nu prezinta simptome Tehnici si proceduri de marire a penisului Tulburarile de somn Despre pirozis si refluxul gastro-esofagian 8 cauze ale colesterolului marit