Sarcina si obezitatea

Publicat: 29 Ianuarie 2007

Cresterea numarului de femei insarcinate care au probleme de obezitate este o noua provocare in lumea medicala.
O echipa de cercetatori de la Universitatea Teeside a publicat recent in Jurnalul Britanic de Obstretica si Ginecologie rezultatele unui studiu efectuat intr-o maternitate locala. Pe parcursul a 15 ani cercetatorii au monitoriazat si studiat cazurile a 37.000 de femei care au nascut in maternitatea respectiva. Rezultatele cercetarii arata ca obezitatea la femeile insarcinate a crescut de la 9,9% in 1990 la 16% in 2004. Daca aceste proportii se pastreaza, pana in 2010, 22% din femeile insarcinate vor fi obeze.
Obezitatea in timpul sarcinii este o problema de sanatate majora care afecteaza atat mama cat si copilul.
Femeile insarcinate obeze au mai multe riscuri: aparitia unui avort spontan, aparitia unor cheaguri de sange care sa ii puna sanatatea in pericol, referitor la modul de nastere – nevoia unei operatii de cezariana, copilul unei femei obeze fiind si el mai mare decat in mod normal.
Potrivit unui alt studiu realizat de foruri specializate, 35% din decesele femeilor insarcinate se datoreaza obezitatii.
Si in cazul copiilor mamelor care sufera de obezitate riscul de deces este mai mare.
Asadar obezitatea este o problema generala de sanatate care, in cazul femeilor insarcinate poate avea efecte nefaste atat asupra mamei cat si asupra copilului.
Alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice sunt solutia pentru astfel de cazuri. Femeile insarcinate trebuie sa aibe in vedere toate aceste aspecte si sa consulte medicul de la primele semne ale sarcinii pentru ca mama si copilul sa fie in siguranta.


Citeste si despre:

Preeclampsia in sarcina - o complicatie ce poate fi fatala Dieta vegetariana in timpul sarcinii Dulciurile in timpul sarcinii Obezitatea: tratament fara reteta ! Sarcina: Preeclampsia si eclampsia Ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea ta intima vara asta? 5 simptome ale deficientei de magneziu: Cum poate fi combatuta hipomagnezemia si cum putem reface “rezervele” de magneziu din organism? Ce ingrediente din detergenti de rufe pot provoca eczema ? Alimentatia in timpul sarcinii Diabetul zaharat gestational (de sarcina) Preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii Numarul de kilograme acumulate in timpul sarcinii Diabetul poate fi favorizat de obezitate?