Servicii de dializa la standarde internationale in Botosani

Publicat: 13 Iulie 2011

Pacientii cu insuficienta renala din Botosani pot beneficia de servicii de dializa la standarde internationale, oferite de Fresenius NephroCare Romania

Reteaua de centre Fresenius NephroCare Romania a inregistrat in 2010 cel mai mic risc brut de deces comparativ cu toti furnizorii de servicii de dializa din Romania. Compania Fresenius se va asigura ca pacientii din centru, care au nevoie de tratamente speciale de hemodiafiltrare, sa beneficieze de aceasta terapie.

Fresenius NephroCare Romania, lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, a preluat centrul de dializa Euromedic din Botosani. Aceasta preluare este rezultatul procesului de achizitie a diviziei de servicii private de dializa a Euromedic International realizat la inceputul lui 2010 de catre Grupul Fresenius Medical Care. in Romania, acest proces s-a definitivat la 1 iulie prin preluarea a 8 centre Euromedic. Incepand cu aceasta luna, compania Fresenius va demara un program amplu de imbunatatire a serviciilor de dializa din fostul centru Euromedic, pentru a furniza tuturor pacientilor din Botosani aceleasi standarde de performanta medicala prezente la nivel international in toate centrele Grupului Fresenius.

„Standardele noastre de calitate sunt un reper nu numai in Romania, ci si in intreaga lume, Grupul Fresenius fiind cea mai importanta corporatie la nivel mondial in domeniul serviciilor private de dializa. Vom implementa aceste standarde de calitate extrem de ridicate si in centrul din Botosani, garantandu-le pacientilor un tratament sigur si eficient. Performanta demonstrata de aceste standarde este confirmata si de ultimul raport al Registrului Renal Roman, potrivit caruia reteaua de centre Fresenius NephroCare Romania a inregistrat in 2010 cel mai mic risc brut de deces, de 7,4%, comparativ cu toti furnizorii de servicii de dializa de pe piata autohtona. Conform aceluiasi raport, riscul de mortalitate mediu este 13,6%, primii 3 furnizori cu cel mai inalt risc de deces fiind: sistemul public, cu 29,7%, reteaua de centre Renamed, cu 12,9%, si reteaua de centre Avitum, cu 11,2%”, a declarat Dr. Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care.

Compania Fresenius si-a planificat ca, in cel mai scurt timp posibil, sa inlocuiasca toate echipamentele medicale ale centrului din Botosani cu aparate de ultima generatie, care sa asigure o terapie eficienta si individualizata, in functie de situatia medicala a fiecarui pacient. Procesul de imbunatatire a fost demarat chiar din aceasta saptamana, centrul fiind dotat cu doua aparate noi pentru terapia de hemodiafiltrare. Desi Casa Nationala de Asigurari de Sanatate deconteaza integral doar 7% din numarul total de tratamente de hemodiafiltrare, Fresenius va furniza aceasta terapie tuturor pacientilor din Botosani care au nevoie de ea. In acest sens, compania va suplimenta, daca va fi necesar, numarul echipamentelor de hemodiafiltrare din centru.

In curand, pacientii vor beneficia de servicii de dializa mai bune si in acelasi regim de gratuitate. Mai mult chiar, centrul nostru este singurul din Botosani in care exista un cabinet medical de nefrologie unde pacientii din predializa, in urma trimiterii de la medicul de familie, sunt consultati gratuit pentru a li se stabili diagnosticul si indicatia de tratament prin dializa”, a declarat Dr. Ligia Iosub, medic nefrolog, coordonatorul activitatii medicale a centrului din Botosani.

Pacientii dializati din Botosani vor putea beneficia in noul centru de masurarea si monitorizarea atenta a excesului de apa din organism, cat si a statusului nutritional, gratie tehnologiei Body Composition Monitor. De asemenea, prin programul „Dializa de vacanta” oferit de Fresenius vor avea posibilitatea sa calatoreasca fara a-si intrerupe sedintele de dializa, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate. Accesarea acestui program se poate face prin programare cu cel putin doua saptamani inainte la Telefonul Pacientului: 0723.550.123.

Fresenius NephroCare Romania detine in prezent 24 de centre de dializa dintre care 7 in regiunea Moldovei in Suceava, Bacau, Onesti, Piatra Neamt, Barlad, Botosani si Iasi, cel din urma fiind considerat un centru de referinta pentru serviciile private de dializa din regiune. Toate centrele de dializa Fresenius au implementat un sistem de management al calitatii conform standardului ISO 9001 si 14001 si au primit certificarea TUV Munchen.


Citeste si despre:

Care sunt serviciile medicale de care beneficiez? Despre bolile cronice: interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Dna. Maria Vasilescu, General Manager Tarus Media Exacerbarile astmului Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului Asigurarea sanatatii si sigurantei de la nastere pana la varsta de 2 ani Rezultate obtinute in urma tratamentului cu PRP si aerocrioterapie la un pacient cu condropatie Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Solutia perfecta pentru principalele efecte ale stresului! SaFrina s-a intalnit cu publicul clujean! Legea privind dispozitivele medicale Legea invatamantului Cand se recomanda testele PCR si testele pentru anticorpi COVID-19. Specialistii MedLife explica Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife