In ce consta ingrijirea tenului pentru pielea sensibila sau predispusa la acnee?

Actualizat: 05 Iulie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cand vine vorba de aspectul tenului, femeile devin mai sensibile daca au mici probleme. Ele isi doresc un ten curat si frumos, dar din cauza stresului si a factorilor de mediu se confrunta cu mici imperfectiunii. Uneori pielea devine predispusa la acnee mai ales din cauza stresului sau a tulburarilor hormonale.

Acneea nu apare din cauza dietei nesanatoase, cum s-ar putea crede. Aceasta conceptie gresita pe care o au oamenii a devenit destul de populara in ultimii ani. Stresul intens este principalul factor de risc al dezvoltarii acneei. De asemenea, acneea poate sa apara si din cauza deteriorarii stratului protector al pielii (care este compus din lipide, acizi grasi, ceramide). Aceasta bariera protejeaza practic pielea si daca este deteriorata, atunci pielea devine sensibila la factorii externi – iritatii, radiatii ultraviolete (UV), poluare, etc. in plus, apar simptome specifice: furnicaturi, mancarime, roseata, sensibilitate cutanata, deshidratare.

Daca bariera de umiditate a pielii este afectata, ca urmare a atacului nociv al radiatiilor solare, a iritatiilor din partea unor substante chimice, sau a inflamatiilor crescute la tesutul cutanat, atunci apar probleme precum: acnee, rozacee, iritatii, eczeme.

Bariera de protectie a pielii poate fi deteriorata si de un tratament prea intens de exfoliere, expunerea la soare in zilele caniculare, spalarea excesiva cu produse cosmetice de calitate indoielnica, folosirea demachiantelor nepotrivite.

Pentru prevenirea si combaterea acneei se recomanda o ingrijire adecvata a tenului, cu produse naturale de cea mai buna calitate. Asta inseamna ca trebuie sa-ti revizuiesti produsele de ingrijire a pielii si eventual sa le inlocuiesti cu altele noi, mai eficiente in curatarea si protejarea pielii.

Cum sa vindeci acneea in mod natural?

Specialistii dermatologi recomanda trei sfaturi utile pentru combaterea acneei:
• Exfolierea regulata a pielii dar fara a exagera si fara a folosi produse ce au retinol sau alte substante ce ar putea cauza iritatii asupra barierei cutanate deteriorate
• Hidratarea pielii pentru a accelera procesul de vindecare si a preveni aparitia iritatiilor
• Un stil de viata sanatos ce ar putea ajuta la curatarea pielii.

Din rutina de ingrijire face parte si masca neagra cu carbune activ care este 100% naturala, are argila, carbune activat din coji de nuca de cocos si poate ajuta in ameliorarea simptomelor de acnee.  

Aceasta masca ofera o exfoliere blanda, o curatare optima a tenului de impuritati si toxine si eliminarea celulelor moarte. De asemenea, prin folosirea ei se obtin si alte avantaje importante:
• Prevenirea si combaterea acneei, eliminarea punctelor negre
• Reducerea inflamatiilor, curatarea porilor de impuritati si sebuum
• Stimularea regenerarii celulare.

Potrivit cercetatorilor, carbunele activat functioneaza bine in combaterea acneei pentru ca are proprietati purificatoare, detoxifiante si calmante. Acest carbune natural are capacitatea de a atrage impuritatile pielii, astfel tenul va fi in mod eficient purificat. Acest beneficiu este cu adevarat foarte mare mai ales pentru tenul gras, predispus la acnee sau cu mici probleme si imperfectiuni (puncte negre, exces de sebuum si altele).

Carbunele activat absoarbe excesul de sebuum si de aceea este recomandat in tratamentul tenului gras, mixt si predispus la acnee. Daca se aplica aceasta masca naturala o data pe saptamana se imbunatateste vizibil aspectul tenului.

Masca neagra pe baza de carbune activat contine si argila – despre care se spune ca are multe beneficii asupra pielii (prin continutul de minerale si alte substante biologic active) si anume:
• Este un remediu bun pentru acnee si alte imperfectiuni ale tenului
• Are proprietati antiseptice, antibacteriene, antiinflamatoare, calmante si linistitoare
• Combate aspectul neplacut al tenului gras
• Calmeaza si purifica tenul
• Combate inflamatiile si iritatiile pielii
• Absoarbe excesul de sebuum din porii dilatati
• Protejeaza pielea de atacul nociv al poluantilor si factorilor de mediu
• Ajuta la regenerarea celulara
• imbunatateste aspectul tenului.

Avand in vedere ca beneficiile oferite de aceasta masca naturala sunt impresionante, cu siguranta merita ca ea sa fie introdusa in rutina zilnica de ingrijire a pielii. Concluzia este ca acest carbune activat este un remediu bun pentru imperfectiunile pielii, cum ar fi: acneea, roseata, tenul gras, dermatita seboreica.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Ingrijirea tenului Afla cum poti scapa de acnee Tratamente eficiente pentru acnee Punctele negre sau comedoanele Mastile de fata functioneaza cu adevarat sau sunt doar un moft? Laserul CO2 – procedura de ultima generatie pentru reducerea ridurilor si a cicatricilor pielii Mituri despre ingrijirea pielii la barbati Cum sa scapi rapid de punctele negre 5 tratamente surprinzatoare pentru acnee Cele mai bune tratamente alternative pentru tenul gras Diferenta dintre acnee si eczema