Acneea ne afecteaza psihologic la fel de mult ca astmul, artrita, diebetul!

Publicat: 14 Septembrie 2009 | Actualizat: 25 Septembrie 2009

Potrivit unui studiu publicat in British Journal of Dermatology, impactul psihologic al acneei este comparabil cu cel generat de boli precum astmul cronic, diabetul, artrita si chiar epilepsia. In mod nesurprinzator, acneea ramane motivul principal de consult la medicul dermatolog, 1 din 4 pacienti care consulta un dermatolog suferind de aceasta afectiune.

Pentru peste 56% dintre persoanele afectate de acnee, imperfectiunile pielii raman sursa principala a complexelor fizice.


Acneea poate avea diverse forme de la comedoane inchise sau deschise (leziuni retentionale) pana la cosuri si inflamatii dureroase (leziuni inflamatoare). In ambele manifestari intalnim o productie excesiv de sebum. Comedoanele apar ca urmare a blocarii porilor de catre celulele moarte care se acumuleaz la suprafata pielii. In acest moment sebumul se acumuleaz in pori si exista riscul dezvoltarii anumitor bacterii care favorizeaz aparitia inflamatiilor dureroase (cosuri).

Un studiu recent demonstreaza faptul ca peste 59% din pacientii cu acnee au o forma de acnee mixta (retentionala + inflamatorie). Adolescentii reprezinta segmentul de populatie cel mai afectat de acnee: peste 76% dintre adolescentii cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani au acnee reprezentand 70% din pacientii care consulta un medic dermatolog pentru acnee. In plus, in cazul adolescentilor, cele doua tipuri de leziuni specifice acneei co-exista provocand ceea ceea ce medicii dermatologi numesc acneea mixta.

Tratamentul pentru acneea mixta este foarte complex deoarece este necesara combinarea a doua produse diferite, cu aplicare locala: unul pentru leziuni retentionale, altul pentru leziuni inflamatorii. Schema de tratament este complexa si, prin urmare, exista riscul ca ea sa nu fie urmata cu strictete. Pentru marea majoritate a pacientilor este dificil sa urmeze doua tratamente diferite. Doar 20% dintre pacientii cu acnee urmeaza corect tratamentul prescris.


Email

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Cum distrug problemele sexuale o relatie!

Artrita reumatoida

Care sunt riscurile in cazul donarii unui rinichi?

La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin

De ce este importanta psihoterapia ca adjuvant in unele afectiuni?

Importanta Calciului pentru organism

Deficienta enzimatica - cauze, simptome si surse naturale de enzime

Top nutrienti care te vor face mai fericit si mai sanatos

Ingrijirea picioarelor

Anemia hemolitica

Dieta pentru sanatatea cardiovasculara

Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri

9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci