Stimularea cerebrala, utila in recuperarea fizica dupa accidente vasculare cerebrale

Publicat: 21 August 2014

Potrivit unui studiu recent, publicat in revista de specialitate Proceeding of the National Academy of Science, stimularea cerebrala poate deveni o importanta metoda de recuperare pentru pacientii care au trecut printr-un accident vascular cerebral.

Accidentele vasculare cerebrale sunt afectiuni grave care afecteaza mobilitatea, memoria si capacitatea de comunicarea si relationare cu cei din jur.

Cercetatorii care au derulat studiul cu privire la identificarea unor noi forme de recuperare pentru pacientii care trec prin accidente vasculare cerebrale au descoperit ca stimularea regiunilor din creier care controleaza miscarea ar putea stimula procesul de recuperare fizica a acestora.

Descoperirea savantilor a fost testata momentan doar pe soareci. Acestia au lansat fascicule luminoase pe creierele soarecilor care trecusera prin accidente vasculare cerebrale. La sfarsitul experimentului, au constatat ca animalele isi imbunatatisera semnificativ capacitatea de deplasare comparativ cu cele care fusesera supuse unor alte metode de recuperare.

Oamenii de stiinta sunt optimisti in privinta sanselor de reusita a stimularii cerebrale ca metoda de recuperare post-AVC si spera ca, pornind de la aceasta descoperire, sa identifice tratamente noi pentru aceasta afectiune.


Citeste si despre:

Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Recunoaste semnele accidentului vascular cerebral Reabilitarea post accident vascular cerebral Care sunt semnele accidentului vascular cerebral si ce metode de preventie poti aplica Accidentul vascular cerebral (AVC) Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Descopera tratamentul revolutionar de intinerire a fetei, gatului, decolteului si mainilor! AVC silentios. Este posibil sa ai un accident vascular cerebral si sa nu stii? Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral? Mituri despre accidentul vascular cerebral Preventia accidentului vascular cerebral Accidentul vascular cerebral si incontinenta