Stimularea cerebrala, utila in recuperarea fizica dupa accidente vasculare cerebrale

Actualizat: 21 August 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Potrivit unui studiu recent, publicat in revista de specialitate Proceeding of the National Academy of Science, stimularea cerebrala poate deveni o importanta metoda de recuperare pentru pacientii care au trecut printr-un accident vascular cerebral.

Accidentele vasculare cerebrale sunt afectiuni grave care afecteaza mobilitatea, memoria si capacitatea de comunicarea si relationare cu cei din jur.

Cercetatorii care au derulat studiul cu privire la identificarea unor noi forme de recuperare pentru pacientii care trec prin accidente vasculare cerebrale au descoperit ca stimularea regiunilor din creier care controleaza miscarea ar putea stimula procesul de recuperare fizica a acestora.

Descoperirea savantilor a fost testata momentan doar pe soareci. Acestia au lansat fascicule luminoase pe creierele soarecilor care trecusera prin accidente vasculare cerebrale. La sfarsitul experimentului, au constatat ca animalele isi imbunatatisera semnificativ capacitatea de deplasare comparativ cu cele care fusesera supuse unor alte metode de recuperare.

Oamenii de stiinta sunt optimisti in privinta sanselor de reusita a stimularii cerebrale ca metoda de recuperare post-AVC si spera ca, pornind de la aceasta descoperire, sa identifice tratamente noi pentru aceasta afectiune.


Citeste si despre:

Recuperarea dupa accidentul vascular cerebral Stimularea cerebrala profunda Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Reabilitarea post accident vascular cerebral Combaterea spasticitatii dupa un accident vascular cerebral Mituri despre accidentul vascular cerebral Recuperarea post-accident vascular cerebral: Etape si obiective Top 5 greseli frecvente in alegerea sabotilor medicali si halatelor medicale – si cum le poti evita Papapostolou prezinta tehnologia revolutionara care elimina frica de ace – “Sistemul de injectie fara ac - NFIS” Accidentul vascular cerebral ischemic si cel hemoragic Memoria si tulburarile de memorie Embolia cerebrala AVC silentios. Este posibil sa ai un accident vascular cerebral si sa nu stii? Tromboza venoasa cerebrala - simptome, cauze, tratament Paralizia cerebrala Accidentul vascular cerebral (AVC)