Scaderea cantitatii de sare din dieta zilnica diminueaza riscul deceselor cardiovasculare cu aproximativ o cincime. Acest lucru s-ar intampla mai ales in cazul in care companiilor din industria alimentara li s-ar interzice sa foloseasca prea multa sare in produsele pe care le produc, au descoperit cercetatorii. Interdictia ar trebui sa se aplice in cazul cerealelor, chipsurilor si sandwich-urilor. Rezultatul ar fi reducerea numarului de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale si, deci, salvarea a mii de vieti.
Un studiu important, a descoperit ca astfel de legi ar fi de 20 de ori mai eficiente in ameliorarea efectiva a sanatatii, decat sfaturile dietetice. Cercetatorii au demonstrat ca pana la o cincime din decese, ar putea fi prevenite daca ar exista restrictii privind folosirea cantitatii de sare.
Astfel, mancarea gatita, consumata zilnic, n-ar trebi sa contina mai mult de 3 grame de sare, iar chipsurile si sandwich-urile mai mult de 0.6 grame. Studiul, publicat in revista Heart, a concluzionat ca nu este suficient ca specialistii sa avertizeze si sa le recomande oamenilor sa prefere mai putina sare pentru o alimentatie sanatoasa, in speranta ca acestia vor alege aceasta optiune.