Paracetamolul ajuta pacientii care au suferit un atac vascular cerebral, potrivit unui studiu

Publicat: 16 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Administrarea unei doze mari de paracetamol poate ajuta pacientii care au suferit un atac vascular cerebral, crescandu-le sansele de recuperare fara a suferi efecte secundare serioase, potrivit cercetatorilor de la Centrul Medical Universitar Erasmus MC din Rotterdam, informeaza Reuters.

Concluziile cercetatorilor sugereaza ca paracetamolul ar trebui sa fie recunoscut ca o terapie ieftina si raspandita pentru atacurile vasculare cerebrale. O temperatura a corpului mai mare de 37 grade imediat dupa un atac vascular cerebral este un semn de inrautatire a starii pacientului. Aproximativ o treime dintre pacientii care sufera un atac vascular cerebral au o temperatura mai mare de 37,5 grade.

Administrarea unei doze zilnice de 6 grame de paracetamol poate reduce temperatura corpului cu 0,3 grade.
Medicii au facut un studiu pe 1.400 de pacienti, comparand starea de sanatate a celor care au primit paracetamol cu cea a unor pacienti care au primit placebo. Potrivit rezultatelor studiului, 40% dintre pacientii cu o temperatura a corpului intre 37 si 39 de grade carora le-a fost administrat paracetamol au inregistrat o imbunatatire peste asteptari a starii lor de sanatate.

Potrivit cercetatorilor, rezultatele lor trebuie confirmate printr-un studiu mai mare, dar paracetamolul poate reprezenta un tratament simplu si ieftin pentru atacurile vasculare cerebrale.


Citeste si despre:

Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral? Accidentul vascular cerebral (AVC) Reabilitarea post accident vascular cerebral Accidentul vascular cerebral, dusmanul din umbra Combaterea spasticitatii dupa un accident vascular cerebral Medicii urologi actualizeaza modul in care trateaza Infectia urinara – Iata ce trebuie sa stii Top 5 greseli frecvente in alegerea sabotilor medicali si halatelor medicale – si cum le poti evita Recuperarea dupa accidentul vascular cerebral Recunoaste semnele accidentului vascular cerebral Accidentul vascular cerebral si incontinenta Preventia accidentului vascular cerebral AVC silentios. Este posibil sa ai un accident vascular cerebral si sa nu stii? Accidentul vascular cerebral ischemic si cel hemoragic Sughitul, simptom al accidentului cerebral vascular