Metode de prevenire a accidentelor vasculare cerebrale

Publicat: 13 August 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

prevenire,accident,vasculat,cerebralIn cadrul intrunirii organizate in luna februarie la Oslo, de catre The Stroke Alliance for Europe (SAFE) – Alianta Europeana pentru AVC, s-a subliniat importanta intensificarii masurilor de prevenire a accidentelor vasculare cerebrale (AVC).
Chiar daca principala cauza de producere a AVC este hipertensiunea, gravitatea valorilor tensionale crescute este inca mult subapreciata. In prezent cercetatorii estimeaza ca aproximativ 125000 de cazuri de AVC ar fi putut fi evitate chiar si numai prin masurarea periodica a tensiunii arteriale.
In cursul acestui an SAFE va organiza o campanie de constientizare a opiniei publice pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Pacientii vor fi sfatuiti sa-si masoare regulat tensiunea arteriala, precum si sa discute cu medicul de familie despre tratamentul adecvat si masurile suplimentare ce se impun in acest caz: modificarea stilului de viata in sensul renuntarii la fumat sau modificarea regimului igieno-dietetic.


Citeste si despre:

Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Recunoaste semnele accidentului vascular cerebral Accidentul vascular cerebral (AVC) Accidentul vascular cerebral si incontinenta Accidentul ischemic tranzitor Metoda Feldenkrais Edemul cerebral: cauze, simptome, tratament Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Malformatia arterio-venoasa cerebrala Trombembolismul pulmonar - factori de risc si masuri de prevenire Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului Efectele diabetului asupra organismului - bolile cardiovasculare Dementa vasculara Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta Fibrilatia atriala - aritmie cardiaca