Vamesii bucuresteni de la Otopeni si lucratorii anti-doping au confiscat 300 kg steroizi anabolici

Publicat: 22 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vamesii bucuresti si reprezentanti ai Agentiei Nationale Anti-Doping au confiscat mai multe colete ce cantareau 300 kg si contineau Testonon si Stanozolol, substante interzise pe piata farmaceutica si sosite la biroul vamal Otopeni - Sector Marfa, a anuntat, vineri, Autoritatea Nationala Vamala.

"In 18 decembrie, la biroul vamal Otopeni - Sector Marfa, lucratorii vamali au descoperit - la controlul asupra unor colete cu medicamente destinate unei firme cu sediul in Giurgiu - 48.100 fiole continand substante active care se incadreaza pe lista interzisa cu grad marit de risc", se arata in comunicatul Vamii.

Este vorba de 55 colete cu 145 kg de Testonon, solutie injectabila - fiole de 1 ml, precum si 18 colete cu 155 kg de Stanozolol, tot solutie injectabila.

Acestea contin testosteron si derivati din testosteron, substante care se afla pe lista interzisa conform art. 17, alin.(2), din legea 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului illicit de substante interzise.

Testonon si Stanozolol sunt steroizi anabolici androgeni - substante chimice inrudite cu testosteronul, interzisi din 2004 de Agentia Mondiala Anti-Doping.


Citeste si despre:

Depistarea, tratarea si prevenirea conjunctivitei Spondilita anchilozanta Medicina Anti-Imbatranire, sau cum sa intineresti cu ajutorul HGH Securitatea sociala a lucratorilor migranti Manipularea manuala a maselor care prezinta riscuri pentru lucratori, in special de afectiuni dorsolombare Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscurile generate de vibratii Imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor care pot fi expusi unui potential risc datorat atmosferelor explozive Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi Suplimentele anti-imbatranire de care ai nevoie, indiferent de varsta pe care o ai Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram?