O lingura sau doua de otet pe zi poate creste valoarea colesterolului bun. Cercetatorii considera ca persoanele care vor consuma otet de mere timp de opt saptamani, vor avea colesterolul bun (HDL) mai ridicat, decat cei carora li s-a administrat placebo.
Acestea ar fi rezultatele partiale ale unui studiu clinic aflat in curs de desfasurare, in Minnesota - Statele Unite ale Americii, realizat pe un lot de 120 de persoane din care o parte au consumat otet de mere, iar alta parte, placebo care consta intr-o solutie ce continea otet balsamic (2%) amestecat cu apa.
Otetul de mere (cunoscut deja ca un remediu natural pentru artrita si guta) are calitatea de a reduce nivelul zaharului din sange si contribuie la scaderea poftei de mancare.
Un alt studiu, realizat pe animale care sufereau de diabet zaharat, a demonstrat ca otetul de mere ajuta la scaderea colesterolului rau si imbunatateste nivelul colesterolului bun.
Explicatia ar fi aceea ca otetul accelereaza procesul de ardere al grasimilor.