Spitalul de psihiatrie si pentru masuri de siguranta STEI
Contact
-
Adresa: Str. 13 Septembrie, Nr. 26
Localitate: Ştei, Bihor
Telefon: 0259332354
Fax: 0259.332.354
Email: [email protected], [email protected]
Web: www.psihiatriestei.ro
Info
Servicii medicale
Sectia psihiatrie adulti
Spitalizare continua in specializarile:
Se interneaza bolnavi psihici acuti din zona Stei – Beius pentru diagnostic, tratament, examen psihologic, examene paraclinice. Acte necesare pentru internare: bilet de trimitere, buletin, dovada de asigurat.
Spitalizare de zi in specializarile:
- examinarea si supravegherea bolnavilor psihici acuti - care nu necesita internare Servicii oferite: diagnostic, tratament, examen psihologic, examene paraclinice.
Sectia psihiatrie CP 114
- se interneaza bolnavi incadrati in baza prevederilor art. 114CP - Cand faptuitorul este bolnav mintal ori se afla intr-o stare care prezinta pericol pentru societate, se poate lua masura internarii intr-un institut medical de specialitate, pana la insanatosire. Aceasta masura poate fi luata in mod provizoriu si in cursul urmaririi penale sau al judecatii. Internarea se face in baza sentintei penale, raport de expertiza medico-legal psihiatrica si buletin sau orice act de identitate pentru tratament; periodic, conform legislatiei in vigoare, sunt expertizati de Comisia de Medicina Legala Psihiatrica.
Compartimentul internari nevoluntare:
- se interneaza bolnavi psihici conform Legii nr. 487/2002
Art. 44. Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate incercarile de internare voluntara au fost epuizate
Art. 45. O persoana poate fi internata prin procedura de internare nevoluntara numai daca un medic psihiatru abilitat hotaraste ca persoana sufera de o tulburare psihica si considera ca:
a) din cauza acestei tulburari psihice exista pericolul iminent de vatamare pentru sine sau pentru alte persoane;
b) in cazul unei persoane suferind de o tulburare psihica grava si a carei judecata este afectata, neinternarea ar putea antrena o grava deteriorare a starii sale sau ar impiedica sa i se acorde tratamentul adecvat.
Art. 47. (1) Solicitarea internarii nevoluntare a unei persoane se realizeaza de catre:
a) medical de familie sau medicul specialist psihiatru care are in ingrijire aceasta persoana;
b) familia persoanei;
c) reprezentantii serviciilor abilitate ale administratiei publice locale;
d) reprezentantii politiei, jandarmeriei, parchetutui sau pompierilor.
(2) Motivele solicitarii internarii nevoluntare se certifica sub semnatura sub semnatura de catre persoanele mentionate la aliniatul (1), cu specificarea propriilor date de identitate, descrierea circumstantelor care au condus la solicitarea internarii nevoluntare, a datelor de identitate ale persoanei in cauza si a antecedentelor medicale cunoscute.
Art. 48. Transportul persoanei in cauza la spitalul de psihiatrie se realizeaza, de regula, prin intermediul serviciului de ambulanta. In cazul in care comportamentul persoanei in cauza este periculos pentru sine sau pentru alte persoane, transportul acestuia la Spitalul de psihiatrie se realizeaza cu ajutorul politiei, jandarmeriei, pompierilor, in conditiile respectarii tuturor masurilor de siguranta si respectarii integritatii fizice si demnitatii La interval de 15 zile bolnavii nevoluntari sunt evaluati de Comisia medicala din spital care hotaraste mentinerea sau incetarea internarii nevoluntare.
Serviciul de garda Biroul de internari
– program 7,00 – 15,00.
23 Noiembrie 2024