STOPTUSSIN

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Componenta:

Butamirati dihydrogenocitras 40 mg, Guaifenesinum 1 g, Ethanolum 95% 3 g, Liquiritiae extractum fluidum 30 mg, Alpinarum florum aroma 20 mg, Aqua purificata 0,07 ml, Polysorbatum 80 10 mg, Propylenglycolum ad 10 ml.Prezentare:
Picaturi buvabile 10 ml in flacoane.

Particularitati farmacologice:
Butamiratul are proprietati antitusive, expectorante, bronholitice moderate si antiinflamatoare. Efectul antitusiv se explica prin anestezierea receptorilor senzitivi pulmonari. Guaifenesina este un expectorant cu proprietati tensio-active, reduce adezivitatea sputei, ii scade viscozitatea. Fluxul crescut al secretiei bronsice stimuleaza activitatea cililor vibratili si faciliteaza expectoratia. Tusea devine mai productiva si mai putin frecventa. Principiile active ale lemnului dulce (Liquiritia) au efecte expectorante. in ansamblu preparatul inhiba tusea, in special cea hiperreactiva, seaca si neproductiva, manifesta proprietati secretomotorii si mucocinetice care faciliteaza expectoratiei. Stoptusina nu inhiba centrul respirator.Indicatii:
Bronsitele, faringitele, infectiile virale si catarale ale cailor respiratorii, pneumoniile, silicoza, perioada pre- si postoperatorie pentru inhibitia tusei.Utilizare:
Copii cu masa corporala sub 7 kg cate 8 picaturi de 3-4 ori pe zi, 8-12 kg cate 9 picaturi de 3-4 ori pe zi, 13-20 kg cate 14 picaturi de 3 ori pe zi, 21-30 kg cate 14 picaturi de 3-4 ori pe zi, 31-40 kg cate 16 picaturi de 3-4 ori pe zi. Adulti si copii cu masa corporala 41-50 kg cate 25 picaturi de 3 ori pe zi, 51-70 kg cate 50 picaturi de 3 ori pe zi, 71-90 kg cate 40 picaturi de 3 ori pe zi. Picaturile se numara din flaconul-picator intors cu gatul in jos si se dilueaza in 100 ml apa, ceai sau sucuri de fructe.Efecte adverse:
In dozele recomandate nu se prevad. Butamiratul poate provoca exanteme, greata, diaree, ameteli.
Contraindicatii:
Myasthenia gravis (contraindicatie relativa).
Termen de valabilitate: 3 ani.
Conditii de pastrare: Temperatura 10-250 C, ferit de lumina.

Citeste si despre:

Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt! Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor Manifestarile neoplazice, primele semne ale cancerului Efectul consumului de energizante asupra inimii
Cere sfatul medicului ×