HYPERICI HERBA, iarba de sunatoare, pulbere

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
Partile aeriene inflorite ale plantei Hypericum perforatum L., familia Hyperaceae, pulvis contin ulei volatil, derivati polifenolici (hiperazida), rutozid, cvercetol, acid ascorbic, saruri minerale.

Actiune terapeutica
Este cicatrizant, antiinflamator, colagog, antiseptic, astringent, antidepresiv.

Indicatii
Uz intern - se utilizeaza in hepatite acute si cronice, colite, colicistite si ulcer, diaree, diskinezie biliara, stari depresive usoare (menopauza si persoane de varsta inaintata).
Uz extern - sub forma de bai si cataplasme are proprietatea de a calma durerile, cicatrizeaza ranile indeosebi in arsuri.

Contraindicatii
Nu are.

Mod de administrare
Uz intern - 3 cani pe zi. Uz extern - bai, comprese, cataplasme, gargara.

Citeste si despre:

Cum poti trata depresia Gratarul la iarba verde: cum sa impiedicati micile accidente sa va strice distractia Cum sa ne protejam de alergiile toamnei? Glutetimida Concediul de odihna si starea de sanatate Cum protejam intestinul de agresiuni, in timpul tratamentului cu antibiotice Vacante sanatoase – unde sa mergi? Consecintele unei supradoze de aspirina Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Managementul stresului provocat de locul de munca Eucerin iti aduce cea mai noua si eficienta formula biologica de protectie solara pentru pielea copiilor