GASTROGRAFIN, solutie pentru uz intern

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Gastrografin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Evidentierea tractului gastro-intestinal cand administrarea de sulfat de bariu nu este dorita sau este contraindicata. Diagnosticul precoce al unei perforatii nevizibile radiologic sau al unei insuficiente anastomotice la nivelul esofagului, al tractului gastrointestinal, ca si pentru tratamentul unui ileus meconial. De asemenea poate fi combinat cu sulfatul de bariu. Este recomandat si pentru tomografia computerizata a abdomenului.

Mod de administrare

La administrarea orala la adulti si copii peste 10 ani se folosesc 60-100 ml per os. Pentru celelalte indicatii (administrarea rectala, combinarea cu suspensie de sulfat de bariu, precum si pentru tomografia computerizata) va fi consultata documentatia de specialitate.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipertiroidie manifesta. Indicatiile de administrare se vor pune deosebit de riguros in cazul unei hipersensibilitati fata de mediile de contrast ce contin iod, in hipertiroidia latenta, gusa nodulara, la pacientii deshidratati. La sugari si copiii mici, se va administra cu prudenta.

Reactii adverse posibile

Uneori diaree. O enterita sau o colita existenta se pot inrautati tranzitoriu. In caz de aspirare, posibilitatea unui edem pulmonar. Recomandari: Un echilibru hidroelectrolitic modificat trebuie in prealabil normalizat. Nu se va administra intravascular.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 flacon (100 ml) contine 10 g Na, 66 g megluminamidotrizoat in solutie apoasa (corespunzand la 370 mg/ml iod, respectiv 370 g iod/flacon).

Citeste si despre:

Tratament pentru hemoroizi interni 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate Organismul tau are nevoie de peptide naturale - solutia pentru o slabire sanatoasa si detoxfiere naturala Solutii pentru o piele neteda O pacienta cu luxatie congenitala bilaterala de sold si interventii chirurgicale succesive a ales recuperarea in spitalul de recuperare din orasul medical Cum putem preveni obezitatea? Iata ce dieta putem adopta pentru beneficii pe termen lung Apa filtrata - cea mai buna solutie pentru o apa curata si sigura Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Cele mai bune solutii pentru intarirea imunitatii Remedii si solutii pentru tulburarile stomacale Solutii pentru perioada cu temperaturi scazute
Cere sfatul medicului ×