FESTAL, drajeuri

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Festal si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tulburari digestive datorate deteriorarii functiei pancreatice.

Mod de administrare

Daca nu se indica altfel, se vor administra oral 2 -3 tablete la fiecare masa. Tabletele nu se vor sfarima, ci se vor inghiti cu putin lichid. Doza poate fi marita daca este necesar.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la enzime pancreatice animale sau bila de bou. Afectiuni hepatice grave cu valori ridicate ale bilirubinei, ocluzia canalului biliar, empiem al vezicii biliare, ileus.

Precautii

Festalul nu se va administra in caz de pancreatita acuta sau in puseele de acutizare ale unei pancreatite cronice. In etapa urmatoare cand se reface dieta, Festalul se va administra numai la indicatia medicului.

Sarcina si alaptarea

Festalul poate fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse posibile

Pot aparea reactii de hipersensibilitate ca: inrosirea pielii, lacrimare. Diaree, greata si dureri abdominale pot aparea in special la pacientii care iau doze foarte mari. Uneori iritatie perianala. Dozele foarte mari, care pot fi necesare in anumite afectiuni cum ar fi mucoviscidoza, pot provoca cresterea nivelului de acid uric.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare drajeu contine: 6 000 FIP unitati lipaza pancreatica + 4500 FIP unitati amilaza pancreatica + 300 FIP unitati proteaze pancreatice = 192 mg, 50 mg hemicelulaza, 25 mg de bila de bou uscata purificata.

Citeste si despre:

Consecintele unei supradoze de aspirina Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Cere sfatul medicului ×