Enalapril LPH 10 mg, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Enalapril LPH si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Enalapril LPH 10 mg este indicat in:

- hipertensiune arteriala esentiala in toate stadiile evolutive;

- hipertensiune arteriala renovasculara (cu exceptia cazurilor de stenoza de artera renala bilaterala sau pe rinichi unic functional);

- insuficienta cardiaca congestiva (eventual in asociatie cu diuretice si digitalice); disfunctie ventriculara stanga asimptomatica sau dupa infarct miocardic acut.

Mod de administrare

- Hipertensiune arteriala esentiala: initial 1-2 comprimate Enalapril LPH 10 mg (10-20 mg maleat de enalapril), in functie de gradul hipertensiunii arteriale, in priza unica, zilnic. In hipertensiunea arteriala usoara doza recomandata initial este de un comprimat Enalapril LPH 10 mg (10 mg maleat de enalapril) in priza unica, zilnic.

Pentru celelalte stadii ale hipertensiunii arteriale doza initiala recomandata este de 2 comprimate Enalapril LPH 10 mg (20 mg maleat de enalapril) in priza unica, zilnic.

Doza uzuala de intretinere este de 2 comprimate Enalapril LPH 10 mg (20 mg maleat de enalapril) in priza unica, zilnic.

Doza poate fi crescuta treptat in functie de raspunsul terapeutic, fara a depasi 4 comprimate Enalapril LPH 10 mg (40 mg maleat de enalapril) pe zi. in conditiile asocierii cu diuretice si in hipertensiunea arteriala renovasculara, doza recomandata initial este de un comprimat Enalapril LPH 5 mg (5 mg maleat de enalapril) in priza unica, zilnic sau mai putin, ulterior doza poate fi crescuta treptat, in functie de raspunsul terapeutic; doza uzuala de intretinere este de 2 comprimate Enalapril LPH 10 mg (20 mg maleat de enalapril) in priza unica, zilnic.

In insuficienta renala dozele se adapteaza in functie de clearance-ul creatininei.

Insuficienta renala usoara: Clearance-ul creatininei 30 ml/min,Doza initiala: 5 - 10 mg

Insuficienta renala moderat: Clearance-ul creatininei 10 ml/min, Doza initiala: 2,5 - 5 mg

Insuficienta renala severa si dializati: Clearance-ul creatininei

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Pacienta cu hemoragie cerebrala si episoade halucinatorii este recuperata de #SuperMedici dm sprijina femeile din Romania Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa