CEFOTETAN (CEFTENON), flacoane injectabile

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Actiune terapeutica
cefalosporina cu administrare parenterala (i.m., i.v.), activa fata de germeni aerobi si anaerobi, chiar si fata de cei rezistenti la cefalosporinele din generatiile I si a II-a.
Indicatii
infectii renale si ale cailor urinare inferioare, ale aparatului genital, ale cailor respiratorii, O.R.L., infectii cutanate si ale tesuturilor moi, septicemii, peritonita.
Mod de administrare
Administrarea i.v.: in 5 ml apa distilata, in 3-5 minute; administrata i.m. se dizolva in 2 ml apa sau lidocaina 0,5% si se administreaza adanc in muschiul gluteal. Prezinta incompatibilitate cu alte solutii; se contraindica amestecul in flacon sau seringa.
Adulti: 1 g la 12 ore, putand creste la nevoie la 1 g sau 2 g la 12 ore.
Copii: 10-30 mg/kilocorp la 12 ore. Nu exista experienta la copii sub 6 luni.
Contraindicatii
Alergie la cefalosporine, pacienti cu tendinta la hemoragii prin afectarea metabolismului vitamina K, afectare grava hepatica sau renala.
Reactii adverse

Pot aparea: alergie, hemoragii, tulburari de coagulare.

Citeste si despre:

Preparatele injectabile cu botox Contraceptivele injectabile Celulele stem si incontinenta urinara Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Fricile copilului sunt normale (P)Oare sunt insarcinata? 6 semne ce pot indica prezenta unei sarcini menoTEST, evaluarea personala pentru menopauza Marirea buzelor Liftingul gatului Botoxul Solutii pentru o piele neteda Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)