CEFOTETAN (CEFTENON), flacoane injectabile

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Actiune terapeutica
cefalosporina cu administrare parenterala (i.m., i.v.), activa fata de germeni aerobi si anaerobi, chiar si fata de cei rezistenti la cefalosporinele din generatiile I si a II-a.
Indicatii
infectii renale si ale cailor urinare inferioare, ale aparatului genital, ale cailor respiratorii, O.R.L., infectii cutanate si ale tesuturilor moi, septicemii, peritonita.
Mod de administrare
Administrarea i.v.: in 5 ml apa distilata, in 3-5 minute; administrata i.m. se dizolva in 2 ml apa sau lidocaina 0,5% si se administreaza adanc in muschiul gluteal. Prezinta incompatibilitate cu alte solutii; se contraindica amestecul in flacon sau seringa.
Adulti: 1 g la 12 ore, putand creste la nevoie la 1 g sau 2 g la 12 ore.
Copii: 10-30 mg/kilocorp la 12 ore. Nu exista experienta la copii sub 6 luni.
Contraindicatii
Alergie la cefalosporine, pacienti cu tendinta la hemoragii prin afectarea metabolismului vitamina K, afectare grava hepatica sau renala.
Reactii adverse

Pot aparea: alergie, hemoragii, tulburari de coagulare.

Citeste si despre:

Preparatele injectabile cu botox Contraceptivele injectabile Celulele stem si incontinenta urinara Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Fricile copilului sunt normale Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Nu ignora hipertensiunea arteriala, chiar daca ai 30 de ani Rezultate obtinute in urma tratamentului cu PRP si aerocrioterapie la un pacient cu condropatie Marirea buzelor Liftingul gatului Botoxul Solutii pentru o piele neteda Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)