Afectiuni probabile

Nevrita optica - Nevrita optica reprezinta inflamarea nervului optic ce se poate manifesta prin scaderea brusca de vedere in ochiul afectat. Nevrita optica este una din cauzele de pierdere a vederii asociata cu o durere intensa.

Hemoragie vitroasa -
Hemoragie in umoarea vitroasa a ochiului (gel vascos care ocupa spatiul cuprins intre fata posterioara a cristalinului si fata interna a retinei).

Irita -
Inflamatie oculara ce afecteaza irisul.

Keratita -
Denumire generica a tuturor inflamatiilor corneei. Ea se manifesta prin roseata conjunctivei, durere vie, lacrimare, clipit, fotofobie. Instilatia de colir cu fluoresceina arata o alterare a epiteliului cornean. Keratita poate fi de origine microbiana, virala, micotica, medicamentoasa sau alergica, de unde existenta a numeroase tipuri de keratita.

Glaucom -
Glaucomul este o boala a ohiului ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual. Campul vizual este suprafata perceputa de ochi atunci cand fixam privirea drept inainte. Aceasta boala a ochiului se caracterizeaza prin cresterea tensiunii intraoculare si scaderea acuitatii vizuale.

Dezlipire de retina -
Afectiune grava a ochiului consecutiva separarii retinei (membrana nervoasa sensibila la lumina, care tapiseaza fundul ochiului) de foita subiacenta sub efectul trecerii de lichid vitros sub retina. Dezlipirea de retina, destul de frecventa, afecteaza, in general, un singur ochi. Ea survine mai frecvent la persoanele afectate de o miopie puternica sau de afakie (lipsa cristalinului), la subiectii invarsta si la cei pentru care exista antecedente familiale sau personale de dezlipire de retina. O dezlipire poate rezulta in urma unui traumatism (contuzie sau plaga a globului ocular). Ea mai poate fi de origine tumorala sau inflamatorie.

Corp strain intraocular