Afectiuni probabile

Glomerulonefrita acuta - Sunt, in general, de origine infectioasa (cauzate de un streptococ), cel mai des consecutive unei angine netratate, mai rar unei infectii cutanate ca impetigo. Glomerulonefritele acute se manifesta printr-un sindrom nefritic caracterizat printr-o atingere renala care survine la 10-15 zile dupa angina: se dezvolta foarte rapid edeme ale pleoapelor, in regiunea lombara si la glezne; urina este inchisa la culoare si putina, continand sange si proteine, aparand si o hipertensiune arteriaia; exista uneori o insuficienta renala moderata. Tratamentul este cel al siptomelor: restrictii la aportul de apa si de saruri, administrarea de diuretice pentru disparitia edemelor. Atunci cand aceste masuri se dovedesc insuficiente, se recurge la un tratament cu medicamente hipotensoare. Vindecarea survine aproape intotdeauna in 10-15 zile fara a lasa sechele.

Sindrom nefrotic -
Totalitate a simptomelor care insotesc un mare numar de glomerulonefrite (boli renale caracterizate printr-o atingere cronica a glomerulilor). Sindromul nefrotic rezulta dintr-o crestere a permeabilitatii peretelui capilarelor glomerulare, care lasa sa scape in urina proteine din plasma sangvina.

Insuficienta cardiaca -
Incapacitatea inimii de a-si indeplini functia de pompare si de propulsare a sangelui.

Ciroza -
Este o boala care poate fi amenintatoare de viata si care apare atunci cand in tesutul hepatic se dezvolta fibroza. Tesutul fibrotic inlocuieste tesutul hepatic sanatos si il impiedica sa functioneze normal. Ciroza apare dupa multi ani de inflamare a tesutului hepatic.